Král je mrtev, ať žije král! Pitbull dostal na kolena neporaženého Američana a vzal si zpátky svoji trofej

Král je mrtev, ať žije král! Pitbull dostal na kolena neporaženého Američana a vzal si zpátky svoji trofej Patricio "Pitbull" Freire připravil pro A. J. McKeeho první porážku jeho kariéry. | zdroj: Profimedia

Patrício Freire předvedl v pětikolové bitvě s A. J. McKeem skvělý výkon a zcela zaslouženě je tak opět vládcem pérové divize Bellatoru.

Téměř 27 měsíců vládl brazilský MMA bojovník Patrício „Pittbull“ Freire v Bellatoru hned dvěma divizím. Loni v létě však přišel po submisi od tou dobou neporaženého A. J. McKeeho o první z šampionských pásů a následně se ve prospěch svého staršího bratra vzdal také toho druhého. Dnes v noci se ale Jihoameričan v pětikolové odvetě ukázal v tom nejlepším světle a opět se vrátil na trůn pérové váhy.

Od prvního kola jsme mohli sledovat velice zábavný zápas, protože ani jeden z borců nechtěl přehnaně taktizovat. V úvodní části jsme tak byli svědky několika velice slušných přestřelek a také nás oba bojovníci přesvědčili o tom, že disponují skvělou kopací technikou. Nikdo z nich ale nad tím druhým nevyčníval a jednalo se o velice vyrovnanou rundu.

Ve druhém kole už začal více vystrkovat růžky Freire, jenž čekal na protivníkovi útoky a pomocí svých high kicků se pouštěl do skvělých kontrů, kdy několikrát zasáhl McKeeho hlavu a tělo. Toho tento styl lehce rozhodil a bylo evidentní, že má problémy najít ten správný rytmus a zapojit se zpátky do duelu. Naštěstí pro něj se ale nakonec nic vyloženě zásadního nestalo, ačkoliv bodově v této části zcela jasně zaostával.

Třetí kolo bylo pro výsledek celého fightu dost možná tím rozhodujícím. Freire trefil oponenta tvrdou zadní přímo na hlavu a tomu se pořádně podlomila kolena. McKee ale končit nehodlal a s vypětím všech sil popadl Brazilce za končetiny, a nakonec se mu podařilo zápas přenést na zem, kde mohl uklidnit situaci.

Po chvíli se tak snažil dostat zpátky do postoje, ale Freire se pokusil o dalšího ukončení. McKeemu totiž omotal paži kolem krku a strhl ho zpátky na zem. V tento okamžik to s Američanem nevypadalo vůbec dobře, ale nakonec se přeci jen dokázal i z tohoto sevření vypáčit a přežil tak až do konce prostřední části.

McKee ve svém rohu doplnil potřebnou energii a do čtvrtého kola přišel jako vyměněný. Freireho naháněl po kleci a v úderech ho zcela jasně převyšoval. A i když se mu nepodařilo zápas ukončit, tak si bodově rozhodně polepšil a přiblížil se ke svému protivníkovi.

V pátém kole už byl ale v postoji opět lepší Freire, jenž se dokázal soupeřovým útokům skvěle vyhýbat a sám přitom několikrát velice nebezpečně zakontroval. McKeemu tak nezbylo nic jiného než se pokusit o další takedown, který se mu sice povedl a na podlaze se dokonce dokázal dostat do horní pozice, z níž už ale do konce duelu nic kloudného nevymyslel.

Výsledek zápasu tak měli nakonec v rukou bodoví rozhodčí a všichni tři se shodli na tom, že lepším byl Freire (48-46, 49-46, 48-47). Ten se tak mohl radovat ze znovuzískání své staré známé trofeje, zatímco McKee musel po osmnáctí vítězstvích v řadě zkousnout pořádně hořkou pilulku v podobě úplně první porážky v kariéře.

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články