Krvavá válka mezi dvěma těžkotonážníky si vysoužila bonus za zápas večera

Krvavá válka mezi dvěma těžkotonážníky si vysoužila bonus za zápas večera zdroj: Getty Images

Souboj mezi novozélandským „bad boyem“ a americkou „horou“ nabídl pořádnou rvačku v oktagonu.

Duel dvou těžkých vah mezi novozélandsko-australským bojovníkem Justinem "Bad Boyem" Tafou a americkým ranařem Jaredem "The mountain " Vanderaamem přinesl tvrdý střet dvou pořádných vazounů a oba borci byli za své představení oceněni bonusem za zápas večera.

Pro Jareda Vanderaa, se jednalo o teprve druhý zápas v UFC. Tam se dostal před rokem a půl, když v soutěži DWCS zaujal šéfa UFC. Jeho první zápas v nejprestiženější organizaci mu ale nevyšel a Sergeyovi Spivakovi podlehl ve druhém kole na TKO. Teď měl tedy možnost na reparát proti soupeři, který dokáže knockoutovat jednou ranou, Justinu Tafovi.

Tafa má pouhých 7 profesionálních zápasů a hned po třech výhrách v australské organizaci XFC jej upsalo UFC. Tam se mu ale nedařilo tak jak by chtěl a ze tří zápasů si odvezl 2 porážky. Rozhodně si tak chtěl proti svému nynějšímu soupeři zlepšit skóre, což se mu ale nakonec nepodařilo.

Oba borci začali zápas velice opatrně a ani jeden nechtěl na vlastní kůži otestovat knockoutovou sílu toho druhého. To byl ale spíše jen klid před bouří, protože po chvíli se do sebe oba bojovníci pořádně pustili. Tafovy výpady byly velice rychlé, ale Vanderaa měl dobrý pohyb a taky svého soupeře dokázal trefovat. Dokonce mu dal i dobré koleno na hlavu, po kterém se novozélandský borec trochu naštval a začal na Vanderaa útočit ještě víc. Jenže Vanderaa měl dobrou obranu a tvrdou bradu, takže to dokázal ustát. Neustále si hlídal Tafovu silnou levou ruku a dařilo se mu většinou úšpěšně uhýbat Tafovým útokům. Ke konci kola to byl právě americký bojovník, který převzal otěže zápasu.

Ve druhém kole pokračoval Vanderaa v té samé strategii. Tlačil Tafu před sebou a dobrými kopy mu působil problémy. V jednu chvíli se Vanderaa rozhodl jít do tvrdého útoku, ale Tafa jej zasáhl ostrym loktem do čela a otevřel mu tak tržnou ranu, ze které okamžitě začala téct spousta krve. Tafa přežil následnou smršť Vanderaaových úderů a vrátilo se mu sebevědomí. Začal Vanderuu více trefovat, a závěr kola patřil spíše jemu.

Třetí kolo było o tom, kdo chce vyhrát víc. Oba borci byli unavení, ale pořád se snažili toho druhého ukončit. Było vidět, že Tafa se soustředil na svůj zadní direkt a přední hák, kterým se pokaždé snažil svého soupeře trefit vší silou. Vanderaa měl ale i ve třetím kole dobrý pohyb a když už nějaká rána přistála, dokázal to ustát díky své tvrdé bradě. Naopak americký bojovník se snažil zasahovat Tafu svými direkty a kopy, přičemž jedním z kolen v klinči jej ale zasáhl i mezi nohy a Tafa tak dostal čas na rozdýchání. Po chvíli zapas pokračoval, oba borci do sebe nalétli a na konci kola si ještě stihli rozdat několik tvrdých ran. Tafovi se ale nepodařilo svého amerického soupeře ukončit a bylo tak jasné, že vítězství neurve. Všichni bodoví rozhodčí viděli jako vítěze amerického bojovníka Jareda Vanderaa a ten si tak připsal svoji první výhru v UFC.

Zdroje:  ufc.com , Sherdog.com

Nejnovější články