Souboj obrů v těžké váze UFC ukončilo škrcení

Souboj obrů v těžké váze UFC ukončilo škrcení Ben Rothwell | zdroj: Getty Images

Ben Rothwell přivítal na turnaji UFC Vegas 27 nováčka Chrise Barnetta a donutil ho odklepat.

Americký bojovník Ben Rothwell se se svými 120 kilogramy váhy už několik let drží na horní hranici těžké divize UFC, a bývá považován za nejtěžšího muže organizace. Dnes v noci přivítal debutanta soutěže Chrise Barnetta, který za normálních okolností váží ještě o deset kilogramů více (do duelu musel shodit také na 120), takže byl očekáván tvrdý střet dvou obrů.

Po velice opatrném začátku se jako první prosadil Rothwell, jenž natrefoval poměrně slušnou kombinaci tvrdých úderů. Barnett se nechtěl nechat zahanbit a snažil se odpovídat velice podobným způsobem. V těchto přestřelkách byl ale přeci jen o něco lepší Rothwell, který byl jasně vyšší a měl také delší dosah rukou.

Na Barnetta neustále nepříjemně dorážel a několikrát ho dokázal natlačit až k pletivu. Debutant UFC navíc začal poměrně rychle zhluboka oddechovat a bylo vidět, že fyzička není jeho nejsilnější stránkou. Toho si všiml také Rothwell a pokusil se o takedown, který se mu povedl narámně. Na zemi svého oponenta zalehl a mlátil ho střídavě do žeber a do hlavy. Ukončit se mu ho ale v úvodní části nepodařilo.

Co se však nepovedlo v prvním kole, podařilo se hned ve druhém. Rothwell od prvních vteřin naháněl soupeře po celé kleci a dalšími tvrdými údery ho připravoval o zbytek energie. Když viděl, že už se Barnett nemůže téměř ani nadechnout, znovu ho dostal na zem, kde mu obtočil paži okolo krku a triangle chokem ho donutil odklepat. Neskutečně dominantní výkon a submise v podání Bena Rothwella.

Americký bojovník tak napravil říjnovou porážku s Marcinem Tyburou a ukázal, že s ním UFC musí stále počítat. „Tohle vítězství pro mě bylo opravdu nutné,“ řekl Rothwell v pozápasovém rozhovoru. „Bylo to doslova super nutné, protože už jsem byl zády u zdi. Musel jsem UFC ukázat svoji další úroveň.“

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články