Dva nejtěžší muži UFC se za týden postaví proti sobě

Dva nejtěžší muži UFC se za týden postaví proti sobě Ben Rothwell | zdroj: Getty Images

Ben Rothwell přivítá na turnaji UFC Vegas 27 nebezpečného nováčka Chrise Barnetta.

Veterán těžké váhy UFC Ben Rothwell sice minulý týden přišel jediný den před zápasem o soupeře, ale na další výzvu nakonec nebude muset čekat vůbec dlouho. Podle informací serveru MMA Junkie už je totiž domluvené, že za týden a jeden den nastoupí na turnaji UFC Vegas 27 proti nováčkovi organizace Chrisi Barnettovi.

Rothwell působí se 193 centimetry a především 120 kilogramy v UFC opravdu mohutně, a ne nadarmo drží pozici nejtěžšího muže organizace. Svoji velkou a silnou postavu také už využil k mnoha KO. V posledních letech ale zažívá menší výsledkovou krizi. Čtyři porážky v řadě sice na přelomu let 2019/2020 napravil dvěma výhrami, ale loni v říjnu prohrál na body s Marcinem Tyburou. Výhru by tedy, i vzhledem k věku 39 let, potřeboval jako sůl.

Barnett, kterého čeká debut v UFC, by za normálních okolností Rothwella ve váze předběhl, protože v několika soutěžích bojoval i se 130 kilogramy. V nejslavnější americké organizaci je však maximální limit 120,2 kg, takže bude muset zhubnout, aby se Benovi dorovnal. Do tohoto zápasu bude tento světoběžník, jenž prošel organizacemi Road FC nebo XFC, nastupovat s úctyhodnou šňůrou 6 výher v řadě, ze kterých hned 4 získal pomocí KO/TKO.

Tento souboj obrů uvidíme už v neděli 23. května brzy. Tomuto turnaji pak budou na hlavní kartě vévodit zápasy Jacka HermanssonaEdmenem Shahbazyanem, Yan XiaonanCarlou Esparzou a hlavní duel v bantamové váze mezi Robem Fontem a Codym Garbrandtem.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články