KSW 65 přivítá hned dva Čechy. K tuzemské MMA průkopnici se připojil „Inkvizitor“

KSW 65 přivítá hned dva Čechy. K tuzemské MMA průkopnici se připojil „Inkvizitor“ Miroslav "Inkvizitor" Brož nastupuje do oktagonu | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Magdalenu Šormovou a Miroslava Brože čekají týden před Vánocemi zápasy v jedné z největších evropských MMA soutěží.

Turnaj prestižní polské organizace KSW 65, který odstartuje už za devět dnů, se snaží lákat především na titulový zápas šampiona welterové váhy Roberta Soldiče, který naposledy porazil Patrika Kincla, s králem střední váhy Mamedem Khalidovem. Pro české fanoušky jsou na kartě ale ještě dva daleko zajímavější zápasy.

Svého debutu se zde totiž dočká jedná z prvních MMA bojovnic v České republice Magdalena Šormová, jež dokázala v minulosti ovládnout slámovou divizi ukrajinské WWFC. V posledních třech zápasech působila pod hlavičkou největší tuzemské organizace OKTAGON MMA, odkud si odnesla dvě vítězství a jednu porážku (naposledy uškrtila v prvním kole Italku Chiaru Penco).

Nyní ji čeká další debutantka Anita Bekus. Tato polská postojářka, která dříve trénovala s Karolinou Kowalkiewicz z UFC, má oproti české soupeřce na profesionální MMA scéně o dost méně zkušeností. V menších domovských organizacích totiž zatím odbojovala pouze šest zápasů, ze kterých si odnesla čtyři vítězství a dvě porážky.

Na poslední chvíli se k Šormové navíc přidal také Miroslav „Inkvizitor“ Brož, jenž nastoupí jako náhradník místo Rumuna Iona Surdua. Tento zkušený fighter do teď působil pouze na české scéně (v posledních letech především v OKTAGON MMA) a půjde tak o jeho zahraniční premiéru, ve které se bude snažit navázat na dvě letošní vítězství. V případě další výhry by si navíc v KSW mohl vybojovat plnohodnotnou smlouvu.

V kleci ho otestuje domácí grappler Adam Niedzwiedz, který má zatím v KSW odbojované dva duely. V tom prvním mu soupeř okopal nohu takovým způsobem, že nemohl pokračovat, ale ve druhém už předvedl svoje skvělé zemařské schopnosti a protivníka ve druhém kole donutil škrcením odklepat. S Brožem se utká v domluvené váze do 79,5 kilogramů.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MIROSLAV BROŽ (@inkvizitor_mma)

Turnaj KSW 65, který proběhne v polském městě Gliwice, se odehraje už 18. prosince, start je plánován na 8 hodin večer. Zatím je možné ho v našich končinách sledovat pouze přes placený PPV přenos, ale podle našich informací se snaží získat práva také nejmenovaný český sportovní kanál.

Zdroje:  tisková zpráva - KSW

Nejnovější články