KSW má nového šampiona lehké váhy. Pás získal po tvrdém kopu přímo na játra Marian Ziolkowski

KSW má nového šampiona lehké váhy. Pás získal po tvrdém kopu přímo na játra Marian Ziolkowski Roman Szymanski - Marian Zolkowski | zdroj: Profimedia

Marian Zolkowski proti Roman Szymanskimu dominoval a zápas ukončil ve čtvrtém kole devastujícím kopem.

V jedné z největších evropských organizací, polské KSW, se o víkendu rozhodovalo o novém majiteli šampionského pásu lehké váhy. Ten nechal k dispozici Mateusz Gamrot (zároveň držitel titulu pérové divize), který se tento rok upsal UFC.

O volnou trofej si to rozdali Marian Ziolkowski a Roman Szymanski. Oba už jednou měli šanci stát se šampionem, ale ani jednomu se to nepovedlo, takže nastupovali do tohoto zápasu s ještě větší motivací. A to bylo hned od začátku poznat, protože energie měli na rozdávání a do duelu vlétli po hlavě.

Lepé na tom ale byl přece jen Ziolkowski, kterému pomáhala jeho výška a rozpětí paží. „Golden boy,“ jak je tento rodák z Varšavy přezdívaný, pouštěl jeden tvrdý direkt za druhým a ve druhém kole přidal hodně slušné naskočené koleno. Szymanski postupně začal zaostávat a z jeho nosu se čím dál tím víc valila krev.

Ziolkowski navíc celý zápas kopy trefoval Szymanského lýtko a ten tak od třetího kola navíc hůře došlapoval na pravou nohu, což ho znatelně omezilo v pohybu. Přesto několikrát zvládl svého soupeře v klinči zatlačit až k pletivu. Nedokázal to však přetavit ve větší akci a pokaždé zůstalo pouze u toho.

Ve čtvrtém kole už Ziolkowski naprosto dominoval a dělal si se svým oponentem co chtěl. Trefoval údery na hlavu i na spodek a občas přidal i slušný high kick. Nohou nakonec také celý zápas ukončil, když jej silným kopem na játra poslal k zemi. Tam mu ještě z povinnosti přidal pár úderů, než rozhodčí zápas ukončil. O novém šampionovi totiž v tu chvíli bylo jasno.

A Ziolkowski zná i jméno svého budoucího soupeře. O post vyzyvatele si to totiž rozdali o několik zápasů dříve Borys Mankowski s Arturem Sowinskim. Jednalo se o poměrně vyrovnanou tříkolovou bitvu, ze které nakonec na body vyšel lépe Mankowski.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články