Kubánský zabiják Yoel Romero byl vyřazen z turnaje o milion dolarů

Kubánský zabiják Yoel Romero byl vyřazen z turnaje o milion dolarů zdroj: Profimedia

Yoel Romero se v Grand Prix polotěžké váhy Bellatoru neobjeví. Za vše údajně může zranění.

Kubánský bijec Yoel Romero, který v UFC kromě bitev o titul ve střední váze zápolil také se svojí hmotností, měl být jedním z hlavních taháků aktuálně probíhajícího Grand Prix polotěžké váhy Bellatoru. Do čtvrtfinálového duelu, jenž byl naplánován na 7. května, proti dalšímu tvrdému strikerovi Anthony „Rumble“ Johnsonovi však nakonec nenastoupí.

Za vším stojí předzápasová lékařská prohlídka. Tu podle tiskové zprávy organizace Romero z neznámých důvodů nesplnil a byl z turnaje, jehož si odnese milion dolarů, vyřazen. Nejpodivnější je na celé této situaci dodatek, ve kterém Bellator uvádí, že bude Yoel moci v příštích měsících znovu požádat o povolení bojovat.

Zranění bojovníci totiž po rekonvalescenci o podobné věci zpravidla žádat nemusí. Nabízí se tak varianta, že byla Romerovi odhalena v těle zakázaná látka, díky které by se dostal na listinu antidopingové komise. To je však čistá teorie a může jít také pouze o to, že už je tomuto bojovníkovi 44 let a Bellator nechce spoléhat na někoho, kdo už vůbec nemusí nastoupit.

Romero, který je olympijským medailistou v zápasu ve volném stylu začal s MMA už v roce 2009. Fanoušky si zde však paradoxně získal především díky skvělému postoji a tvrdým úderům. V UFC, kde působil téměř 7 let, se několikrát neúspěšně ucházel o šampionský pás. Poslední loňská titulová prohra (s nynějším šampionem Israelem Adesanyou) u něj znamenala navíc třetí porážku v řadě, která mu ve spojení s jeho věkem v organizaci definitivně zlomila vaz.

V UFC působil také Anthony "Rumble" Johnson, který stejně jako Romero kosil jednoho soupeře za druhým a všech pět vítězství zde získal díky KO. O chuť k bojování ho však připravil tehdejší šampion polotěžké váhy Daniel Cormier, který ho v duelech o titulový zápas zvládl dvakrát porazit. Po druhé prohře se Johnson rozhodl odejít do sportovního důchodu, ze kterého se díky Grand Prix Bellatoru vrátí. Je teď ovšem otázkou, který ze soupeřů mu u tohoto obnoveného debutu bude asistovat. Najít záskok pouhý týden před zápasem nebude navíc pro matchmakery nic jednoduchého.

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články