Kyoji Horiguchi oplatil KO svému rivalovi a vrátil se na trůn bantamové váhy Rizin FF

Kyoji Horiguchi oplatil KO svému rivalovi a vrátil se na trůn bantamové váhy Rizin FF Kyoji Horiguchi | zdroj: Profimedia

Kyoji Horiguchi si poradil v odvětě s Kaiem Asakurou už v prvním kole a získal zpět šampionský pás.

Do dalšího turnaje UFC nám ještě zbývají necelé dva týdny, ale i přelom roků 2020 a 2021 nám nabídl několik skvělých MMA zápasů. Jedním z nich byl titulový duel bantamové váhy japonské organizace Rizin FF, ve kterém se 31. prosince ve městě Saitama představil šampion Kai Asakura a bývalý držitel titulu Kyoji Horiguchi.

Tento fight už od začátku nabízel slušnou zápletku. Oba borci už se totiž potkali v roce 2019 v netitulovém zápase, ze kterého po minutě a osmi sekundách díky tvrdému KO vyšel vítězně Asakura. Horiguchi, který byl v tu dobu majitelem šampionského pásu v Bellatoru, si navíc poranil koleno a po operaci strávil dlouhých 15 měsíců v rekonvalescenci.

A už od začátku bylo vidět, že jde opravdu o hodně. Ani jeden z bojovníků se nehrnul do bezhlavého útoku a první minutu jsme sledovali spíše opatrné kroužení po ringu. Jako první zaútočil Horiguchi, který vyslal hodně tvrdý calfkick na přední nohu a svému soupeři rozhodil balanc.

Kyoji Horiguchi - Kai Asakura Kyoji Horiguchi - Kai Asakura | zdroj: Profimedia

Asakura předváděl dobrý pohyb a kopy na hlavu, ale nedokázal trefit cíl. Naopak znovu inkasoval na nohu a opět se slušně zapotácel. Pokusil se proto vletět více do ofenzivy, ale ani jeho kombinace úderů nepřinesla patřičný efekt.

Horiguchimu se naopak dostalo hlasité podpory diváků v zaplněné hale a znovu dvakrát trefil soupeře silným calfkickem. Asakura ustoupil a po chvíli se pokusil zaútočit naskočeným kolenem, což se po pár vteřinách ukázalo jako fatální chyba. Horiguchi se totiž zvládl bez problémů ubránit a dvěma tvrdými háky sestřelil Asakuru k zemi, kde ho okamžitě zasypal tvrdými údery. Rozhodčí dlouho neváhal a zápas ukončil. Velice povedená odveta.

"Včera jsem měl zápas. Asakurovi jsem pořádně oplatil porážku a vzal jsem si šampionský pás," sdělil po zápase Horiguchi. "Nijak zvlášť jsem po něm netoužil, ale vím, že mnohé i mně samotného šokovalo, když mě Kai knockoutoval, a myslím, že jsem fanouškům udělal radost, když jsem mu to vrátil. Ještě jsem neviděl reakci rodičů, ale myslím, že byli také šťastní.

Vítěz: Kyoji Horiguchi - TKO - 1. kolo (2:48)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články