Silvestrovský den zpestří japonský Rizin FF a dva titulové zápasy

Silvestrovský den zpestří japonský Rizin FF a dva titulové zápasy Kai Asakura - Kyoji Horiguchi | zdroj: Profimedia

Poslední den v roce se můžeme těšit na kvalítní japonské MMA v podobě turnaje Rizin 26.

Konec roku se nám blíží a UFC do ledna zavřelo své dveře, ale i tak o kvalitní MMA v tomto mezidobí nepřijdeme. 31. prosince se v 7 hodin ráno rozjede turnaj japonské organizace Rizin FF, která je pro české fanoušky známá především díky Jiřímu Procházkovi, jenž zde získal a následně obhájil šampionský pás v polotěžké váze.

Český bojovník už zde sice nepůsobí, ale i tak nebude nouze o zajímavé souboje, protože se dočkáme hned dvou titulových zápasů. V hlavním duelu večera se představí bývalý šampion bantamové váhy Bellatoru a Rizin FF Kyoji Horiguchi, který se bude snažit v odvetě zvítězit nad úřadujícím šampionem Kaiem Asakurou.

Horiguchi, který spojil své jméno také s UFC, naposledy bojoval v srpnu roku 2019, kde schytal těžké KO právě od Asakury a přišel tak o dechberoucí šňůru třinácti vítězství v řadě. Poté podstoupil operaci kolene a byl na dlouhou dobu vyřazený ze hry. Nyní se tento skvělý postojář a karatista vrací do klece, kde bude chtít vykonat pomstu a ukázat, že ze svého umění vůbec nic nezapomněl.

S Asakurou to však nebude žádný med. Tento borec z posledních pěti zápasů totiž hned ve čtyřech zvítězil a všechny své výhry stihl už během prvního kola pomocí KO a TKO (jedním z poražených byl právě Hiroguchi). Nebezpečné jsou především jeho kolena a také tzv. „soccer kick,“ tedy kop na hlavu ležícího soupeře, který je v Rizinu dovolený a kterým odrovnal poslední dva soupeře.

Kai Asakura Kai Asakura | zdroj: Profimedia

Volný titul ženské atomové váhy se pokusí vybojovat Ayaka Hamasaki, která už dobře ví, jaký je to pocit, zvednout nad hlavu šampionský pás. Přesně před rokem o něj však přišla, když na body podlehla Korejce Seo Hee Ham. Ta už ale momentálně působí v organizaci ONE Championship, takže je její trofej k dispozici. Hamasaki platí za skvělou zemařku, jejíž oblíbené techniky jsou především kimura a armbar.

Proti ní nastoupí jedna z nejoblíbenějších japonských bojovnic. Miyuu Yamamoto je 46 let (!) a s MMA začala teprve před třemi roky. Fanoušky v zemi vycházejícího slunce si získala především v devadesátých letech, kdy získala na čtyřech mistrovstvích světa v řecko-římském zápase tři zlaté a jednu stříbrnou medaili. Ve smíšených bojových uměních má zatím lehce pozitivní statistiku (6-4) a většinou chodí do zápasů velice taktickým způsobem. Všechna vítězství získala až na body.

Poslední dny roku tak nebude o bojová umění žádná nouze. Na 30. prosince se chystá český turnaj Oktagon 20 a pár hodin poté, během silvestrovského rána odstartuje velice kvalitní akce z japonského ostrova pod názvem Rizin 26. Máme se tak opravdu na co těšit!

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články