McKee si skalp druhého z bratrů Freireových nepřipíše, z milionového turnaje ho vyřadilo zranění

McKee si skalp druhého z bratrů Freireových nepřipíše, z milionového turnaje ho vyřadilo zranění A. J. McKee | zdroj: Getty Images

Veliký mezikontinentální turnaj Rizin vs Bellator 2 utrpěl ztrátu, hvězdný A. J. McKee musel vinou zranění přijmout roli náhradníka. 

Pokud bychom měli vybírat nejúspěšnější bojovníky americké MMA organizace Bellator za poslední dekádu, rozhodně by mezi ně patřil Američan s přezdívkou Mercenary" (Žoldák) A. J. McKee. Ten zde započal svoji profesionální kariéru a trvalo dlouhých jednadvacet zápasů, než ho dokázal v roce 2022 na druhý pokus zastavit Brazilec Patricio „Pitbull“ Freire, který mu také zároveň odebral šampionský pás v pérové váze.

Tato porážka vedla McKeeho k přesunu do lehké divize, kde se velice rychle umístil do prestižního turnaje o milion dolarů Grand Prix mezi Bellatorem a japonským Rizinem. A na nadcházející víkend byla v rámci této soutěže naplánovaná opravdu peprná konfrontace. A. J. se totiž měl potkat se starším z bratrů Freireových Patrickym, což slibovalo opravdu zajímavou podívanou. McKee si ale bohužel tento týden během tréninku způsobil lehké zranění a v rámci tohoto zápasu bude působit pouze jako záloha.

Do víkendového turnaje zbývají čtyři dny a někteří z vás se diví, proč děláme tuto mimořádnou tiskovou konferenci,“ prohlásil prezident Rizinu Nobuyuki Sakakibara. „Jsou problémy, ke kterým prostě občas dochází a jedním z nich je ten, že se bojovníci zraňují. A. J. McKee nemůže v Grand Prix pokračovat a byl vyřazen, ale pořád ho evidujeme jako náhradníka. Doufáme, že budeme mít šanci tento zápas někdy v budoucnu uspořádat.“

Proti ex-šampionovi lehké váhy Bellatoru Patrickymu Freiremu tak nakonec nastoupí nynější divizní král Rizinu a další Brazilec Roberto de Souza. Tato volba znamená lehký paradox, protože Jihoameričan ve svém posledním zápase podlehl právě McKeemu, ale na druhou stranu byl nejspíše jedním z mála, kdo na tento šibeniční termín kývl. De Souza navíc zcela logicky nestihne shodit, takže se duel uskuteční v domluvené váze do 161 liber (73 kilogramů). I přes tuto výjimku mají ale oba dva bojovníci šanci postoupit do semifinále. 

Turnaj Bellator vs. Rizin 2 se uskuteční 30. července v japonské Saitamě a dojde na něm i k dalším zajímavým střetnutím. Během galavečera se v kleci představí také výše zmiňovaný Patricio Freire, kterého prověří Chihiro Suzuki a velikou pikantnost nabídne především hlavní zápas. Bývalý šampion Rizinu Kyoji Horiguchi se na domácí půdě poprvé v historii představí pod hlavičkou Bellatoru a proti Makotoovi Shinryuovi se pokusí vybojovat titulový pás v muší váze.

Zdroje:  tisková zpráva - Rizin FF

Nejnovější články