Neporažený McKee chce v Bellatoru zničit bratry Pitbully, už má ale vyhlédnuté soupeře i v UFC

Neporažený McKee chce v Bellatoru zničit bratry Pitbully, už má ale vyhlédnuté soupeře i v UFC Patricio Freire - AJ McKee | zdroj: Getty Images

Američan A.J. McKeeho pod trenérským vedením svého otce loni vystoupal na vrchol Bellatoru. Pokud se prý ale šéfové neplácnou přes kapsu a nedají mu velmi štědrou výplatu, uteče jim brzy do UFC.

Americká MMA organizace Bellator nemá ve svých řadách moc hvězd, které by mohly slávou konkurovat kolegům z UFC. Neporažený A.J. McKee je však zářivou výjimkou. Během sedmi let aktivní kariéry vybojoval 18 vítězství. Loni ovládl osmičlenný Grand Prix turnaj, za což vykasíroval šek na milion dolarů, a následně ještě sesadil z trůnu pérové divize favorizovaného Patricia "Pitbulla" Freireho, tou dobou také šampiona lehké váhy.

Původně se nabízelo, že by se odveta uskutečnila právě ve vyšší divizi. Patricio se ale pásu zřekl, načež si jej vybojoval jeho starší bratr Patricky. McKee má tedy jasný plán - uhájit titul proti mladšímu z Freireů, a pak zamířit o váhu výš a stát se dvojitým šampionem. "Zničím odkaz Pitbullů," holedbal se na tiskové konferenci, kde byli přítomni oba bratři. Patricky sice nepochybuje, že jeho mladší bratr sebevědomého McKeeho tentokrát porazí, ale na zápas s ním prý kývne i tak, aby mu sám mohl dát pořádný výprask.

Jak dobrý McKee skutečně je? Pokud bude chtít dokázat, že je skutečně nejlepší na světě, jak sám o sobě prohlašuje, bude muset časem přestoupit do UFC. Patricio ale slouží jako dobrý ukazatel Američanovy úrovně, protože v roce 2019 získal titul rychlým vítězstvím TKO nad Michaelem Chandlerem, který aktuálně patří do nejlepší pětky v lehké váze UFC.

Sám A.J. si je vědom své stoupající ceny a už předem otevřeně říká, že Bellator si bude muset připlatit, pokud si ho bude chtít v budoucnu udržet. Podepsání nové smlouvy zatím oddaluje, protože se mu nelíbí výše honoráře.

"Už jsem předtím bojoval o milion dolarů (odměna za vítězství v Grand Prix, pozn. red.). Myslím, že bych už nikdy znovu neměl vidět nic pod milion, obzvlášť s přihlédnutím k úspěchům, kterých jsem dosáhl. Pokaždé, když vstoupím do klece, tak je na mém rekordu nula (porážek, pozn. red.). Abych šel níž, cokoliv pod milion, je prostě neobhajitelné. Byli jsme na částce okolo 500 tisíc, ale to mě neláká," prozradil šampion v pořadu The MMA Hour. Podle svých slov si za odvetu s Pitbullem přijde na čtvrt milionu. Pokud se s Bellatorem nedohodne, zbývají mu tam 3 poslední zápasy, což je zhruba rok a půl. Dost času na to, aby případně ještě zvýšil svou tržní hodnotu dalšími úspěchy. Přechod do UFC každopádně v budoucnu vidí jako nevyhnutelný. Zároveň na něj ale má dostatek času, je mu teprve 27.

"Možná mě přivítají s červeným kobercem jako Chandlera, přijdu, porazím hodně rychle někoho z nejlepší trojky a půjdu rovnou o titul. Porazím rychle Volkanovskiho..." maluje si už teď McKee. "Ale můj vysněný zápas je s Hollowayem."

O tom, zda se jeho vize naplní, bude rozhodovat i výkon, který dnes v noci předvede v odvetě s Freirem. Bellator 277 nabídne také bitvu o titul polotěžké váhy mezi Vadimem Nemkovem a Corey Andersonem. Hlavní karta začne v našich končinách ve 4:00 ráno.

Zdroje:  mmafighting.com , The MMA Hour

Nejnovější články