Turnaj o milion dolarů vrcholí, tento víkend nás čeká finále Grand Prix polotěžké váhy Bellatoru

Turnaj o milion dolarů vrcholí, tento víkend nás čeká finále Grand Prix polotěžké váhy Bellatoru Do klece přišel Němkovovi pogratulovat i Corey Anderson, který se s ním utká ve finále turnaje o milion dolarů | zdroj: Profimedia

Corey Anderson po odchodu z UFC pouze vítězí a nyní ho tak zcela zaslouženě čeká titulový zápas proti nebezpečnému šampionovi Vadimu Nemkovovi.

Už za pár dnů se dočkáme dalšího víkendu plného MMA, kterému tentokrát vévodí turnaj Bellator 277. Na tom dojde k vyhlíženému finále Grand Prix polotěžké váhy mezi nynějším šampionem Vadimem Nemkovem a UFC veteránem Coreym Andersonem. Kromě titulového pásu si to borci navíc rozdají o obří prémii milionu dolarů.

Ranaře Andersona, jenž ze svých 16 vítězství hned polovinu vyhrál pomocí KO nebo TKO, čeká vůbec první šampionský zápas v kariéře. Nervozitu byste na něm ale hledali těžko, což prokázal také na nedávné tiskové konferenci, kde prozradil, že chce sázet především na zkušenosti z UFC. Zde dokázal v minulosti na body pokořit i nynějšího krále polotěžké divize Glovera Teixeiru.

„Můžete si říkat, co chcete, ale hravě jsem porazil šampiona UFC,“ prohlásil Anderson. „A stačila mi na to dvoutýdenní příprava. Všichni bodoví rozhodčí byli na mé straně. Tak co říkáte? Jo dostal jsem knockout od Jana Blachowicze, ale až v našem druhém zápase. Když se podíváte na ten první (z roku 2015), tak jsem ho podojil jako krávu.“

Corey je prý naprosto namotivovaný a vůbec neřeší, že musel odejít z UFC do „věčně druhého“ Bellatoru. Naopak se pochlubil tím, že si finančně o dost polepšil a že si za tři dosavadní zápasy v této organizaci vydělal mnohem víc peněz, než mu kdy bylo UFC schopno vyplatit.

 

Touhu vyhrát má však zcela přirozeně také excelentní sambista a univerzál Vadim Nemkov, kterého si můžou tuzemští fanoušci pamatovat z japonské organizace RIZIN FF, kde mimo jiné podlehl českému bojovníkovi Jiřímu Procházkovi. Od tohoto souboje však ušel obrovský kus cesty a momentálně disponuje úctyhodnou statistikou devíti vítězství v řadě (poslední tři zápasy byly titulové).

O svém jubilejním desátém zářezu Nemkov naprosto nepochybuje, a to i přesto, že je na něj vyvíjený ještě větší tlak než obvykle. Vadim je totiž ruské národnosti a poslouchá tak často kritiku za válku na Ukrajině. Tu on sám odmítá a obhajuje se tím, že je pouze sportovec a za chování politických činitelů jeho země nenese vůbec žádnou odpovědnost.

„Pro mě je teď důležitý pouze trénink,“ řekl Nemkov. „Snažím se nesledovat zprávy a držím se co nejdál od sociálních sítí. Držte sport mimo politiku. Já se na to vůbec nesoustředím. Primární je pro mě zápas a zisk vítězství. Na to se soustředím. Jsem hrdý, že pocházím z Ruska a že mohu Rusko reprezentovat. A chci také předvést krásný výkon a ukončit duel co nejdříve.“

Jak tento zápas skončí se dozvíme už z pátku na sobotu. Hlavní karta turnaje Bellator 277, na které se dočkáme také titulové odvety v pérové váze mezi A.J. Mckeem a Patríciem Freirem,  začíná v 1 hodinu ráno našeho času a celou jí můžete sledovat na českém videoportálu VOYO.CZ.

Zdroje:  tisková zpráva - Bellator

Nejnovější články