Mousasi nadále vládne střední váze Bellatoru, Vanderforda utloukl po pouhé minutě a půl

Mousasi nadále vládne střední váze Bellatoru, Vanderforda utloukl po pouhé minutě a půl Austin Vanderford - Gegard Mousasi | zdroj: Getty Images

Gegard Mousasi nedal Austinu Vanderfordovi téměř žádnou šanci a v bouřlivém irském Dublinu oslavil další obhajobu titulu.

Velezkušený nizozemský MMA bojovník Gegard Mousasi ve svých šestatřiceti letech nadále kraluje střední divize Bellatoru. Vyzrát na něj nedokázal ani manžel bývalé bojovnice UFC Paige VanZant a skvělý zápasník Austin Vanderford, jenž musel už po minutě a půl prvního kola zkousnout vůbec první porážku v kariéře.

Mousasi do zápasu doslova vlétl a nechtěl vůbec nic ponechat náhodě. Vanderfordovi v prvních vteřinách napálil několik tvrdých úderů a dokázal ho tak velice rychle roztancovat. Američan se sice po několika sekundách probral a pokusil se jít s Mousasim do přestřelky, ale místo toho znovu několikrát inkasoval a byl donucený zacouvat.

V ten moment bylo Vandefordovi jasné, že nic jiného, než přenesení duelu na zem ho od předčasného konce nezachrání. Takedown se mu ale vůbec nevydařil. Nedokázal totiž soupeře pořádně uchopit a sjel po něm až na zem, přičemž si navíc poranil rameno. Mousasiho už tak v tu chvíli nečekala téměř žádná práce. Vanderforda zalehl a začal mu posílat na hlavu jeden loket za druhým, dokud ho neodtrhl rozhodčí, jenž po minutě a osmadvaceti sekundách zápas ukončil ve prospěch staronového holandského šampiona.

„Miluju irské fanoušky, jsou úplně nejlepší.“ řekl Mousasi v pozápasovém rozhovoru „Věděl jsem, že jsem s Vanderfordem otřásl, takže jsem šel co nejrychleji po ukončení. Prožívám teď své nejspokojenější období a myslím, že se to odrazilo i do tohoto zápasu. S kým budu bojovat příště neřeším, protože vím, že jsem ten nejlepší.“

Zdroje:  Tisková zpráva – Bellator

Nejnovější články