Nenavážení o 3,4 kg i zranění těsně před startem. KSW 72 přesto slibuje třaskavou podívanou

Nenavážení o 3,4 kg i zranění těsně před startem. KSW 72 přesto slibuje třaskavou podívanou KSW | zdroj: FOTO: KSW

Galavečeru KSW v Kielcích se bohužel nevyhnuly problémy a hlavní karta turnaje tak bude ochuzena o hodně zajímavé jméno. Dva zápasníci navíc hrubě nesplnili váhu.

Turnaj KSW 72, které se odehraje v krásném prostředí amfiteátru Kadzielnia, přišel o jeden ze svých hlavních taháků ještě před samotným vážením. Norský veterán UFC Emil Meek, jehož cesta v nejslavnější MMA organizaci byla ale poměrně neúspěšná, se měl představit při své premiéře v Polsku proti domácímu Kacperovi Koziorzebskimu. Ve čtvrtek však „Valhalla“, jak si Meek přezdívá, neprošel lékařskou kontrolou kvůli zranění oka a jeho zápas byl proto zrušen.

Další problémy se objevily při vážení, kdy tři zápasníci nedokázali splnit požadovaný limit, přičemž dva z nich poměrně výrazným způsobem. Oumar Sy, kterého si fanoušci mohou pamatovat i z organizace OKTAGON MMA, přišel těžší o 2,6 kg. Tomasz Romanowski, jeden z aktérů hlavního zápasu večera, pak přetáhl dokonce o 3,4 kg. Přesto se oba souboje uskuteční, hříšníci však přijdou o polovinu své výplaty. V sobotu večer uvidíme tedy alespoň osm střetnutí. Na které z nich se nejvíce těšit?

Tomasz Romanowski vs. Andrzej Grzebyk

Hlavní zápas večera měl původně s Tomaszem Romanowskim absolvovat Adrian Bartosinski a mělo se jednat o eliminaci pro titulový souboj ve welterové váze. Jenže to už nejspíše neplatí. To, že se Bartosinski zranil a nahradil ho Adrian Grzebyk, by ještě tak nevadilo. „Jestli vyhraju, tak bych měl dostat zápas o titul,“ říkal včera během mediálních povinností Tomasz, takže by to minimálně v jeho případě stále platilo. Jenže po selhání na váze už to zřejmě neplatí a sobotní zápas bude pravděpodobně jeho poslední ve welteru (77,1 kg). Toho si je sám moc dobře vědom, protože tenhle váhový prohřešek nebyl zdaleka jeho prvním. „Je čas říct konec téhle váhové kategorii,“ napsal na Instagram.

Přes tyto trable by se ale mělo jednat o skvělou bitvu. Oba fighteři se cítí lépe v postoji a rozhodně se nebojí divokých přestřelek. „Je tvrdý, ale všichni jsou tvrdí, dokud je pořádně nepraštíte,“ řekl o svém soupeři Grzebyk v promo videu, což by mohl potvrdit například Patrik Kincl, který dokázal Romanowskiho v minulém roce ukončit před limitem. Byla to ale jediná taková prohra, kterou tento polský zápasník ve své kariéře poznal. Jestli však má někdo šanci přidat další, je to rozhodně specialista na KO Grzebyk. Navíc těžko říct, jaké stopy zanechá na Tomaszovi nepovedené shazování, jestli se tedy s ohledem na výrazný neúspěch ke konci ještě vůbec snažil.

Patryk Kaczmarczyk vs. Dawid Smielowski

Druhý zápas večera je pravděpodobně ten vůbec nejočekávanější na celé kartě turnaje. V pérové váze se střetnou dvě mladé naděje polského MMA, dosud neporažený Dawid Smielowski s Patrykem Kaczmarzykem, který zaváhal zatím jen jednou proti Robertu Ruchalowi. Souboj bude okořeněný faktem, že si oba dva již delší dobu nemůžou přijít na jméno a hojně na sebe útočí, zatím jen skrze sociální média. „Patryka respektuju, ale prostě ho nemám rád,“ řekl o svém rivalovi „Králík“ Smielowski v předzápasových rozhovorech. V Kielcké kleci si tak svůj spor konečně vyříkají tváří v tvář.

Patryk je rozhodně všestrannější borec a v KSW má více zkušeností, bude se jednat už o jeho čtvrtý zápas pod hlavičkou této organizace. V osobě Dawida Smielowskiho jej ale nejspíše čeká zatím nejnebezpečnější soupeř. Ten totiž ve svých dosavadních osmi profesionálních vítězstvích zatím ani jednou nepotřeboval služby bodových rozhodčích. A nutno říct, že kdyby na ně došlo v jeho předcházejícím fightu s Filipem Pejičem, odešel by jako poražený. Tuto bitvu si můžete ostatně sami připomenout na youtubovém kanále KSW. Pejič poměrně s přehledem vyhrál první dvě kola, jenže v tom třetím jej „Králík“ tak zdemoloval, že Chorvat potřeboval několik minut na to, aby vůbec dokázal odejít z klece.

Jestli si nenechat nějaký zápas z tohoto turnaje ujít, rozhodně by to měl být tento.

Bartlomiej Gladkowicz vs. Oumar Sy

V zajímavém souboji stylů se představí zatím neporažený francouzský grappler Oumar Sy, který je známý českému publiku z jeho zápasu s Danem Škvorem. Čekat ho bude velmi podobná zkouška jako před dvěma lety v Oktagonu. Gladkowicz je totiž čistý postojář, který se bude zuby nehty bránit, aby jejich zápolení neskončilo na zemi. Protože pokud se tak stane, přijde skoro jistě velmi rychlý konec.

Celý turnaj bude možné sledovat na Voyo.cz nebo přes oficiální PPV přenos organizace. Začít by se mělo v sobotu kolem sedmé hodiny večerní.

Další zápasy:

Emilia Czerwinska vs. Sara Luzar Smajic

Patryk Surdyn vs. Gustavo Oliveira

Michal Pietrzak vs. Brian Hooi

Hubert Szymajda vs. Yann Liasse

Robert Maciejowski vs. Arkadiusz Kaszuba

Zdroje:  KSW , inthecage.pl

Nejnovější články