Olympijská vítězka a několikanásobná šampionka v boxu, Claressa Shields, míří do MMA

Olympijská vítězka a několikanásobná šampionka v boxu, Claressa Shields, míří do MMA Claressa Shields | zdroj: Profimedia

Claressa Shields podepsala několikazápasovou smlouvu s PFL a od příštího roku bude bojovat v kleci.

Americká MMA organizace PFL získala do svých řad velice zajímavé želízko a opravdovou super hvězdu. Claressa Shields, která je dvojnásobnou olympijskou vítězkou v klasickém boxu a drží také šampionské pásy střední váhy všech čtyř hlavních organizací (WBA, WBC, IBF a WBO), vyzkouší profesionální ultimátní zápasy.

Shields už měla o MMA zájem delší dobu a minulý rok se snažila s UFC domluvit duel proti dvojnásobné šampionce Amandě Nunes. Dokonce trénovala s několika specializovanými kouči, a také se šampionem Jonem Jonesem, takže to v jednu chvíli vypadalo velice nadějně, ale nakonec z tohoto vyjednávání sešlo. Nyní zkusí štěstí v této menší, ale stále velice kvalitní organizaci.

Bojování je pro Shields absolutní životní styl, protože s boxem začala už v 11 letech. K tomuto sportu ji přivedl její otec, Bo Shields, který dříve zápasil v nelegálních zápasech a také ve vězení. Jeho dcera se rozhodla jít profesionální cestou a už v 17 letech vyhrála své první olympijské zlato, které o 4 roky později obhájila.

Claressa Shields zdroj: Profimedia

V dospělém boxu odbojovala stále relativně mladá Shields (25 let) „pouhých“ 10 zápasů, ale ani v jednom nenašla přemožitelku a stihla posbírat prakticky všechny úspěchy, které se daly. Proto také začala velice rychle ztrácet motivaci a potřebovala změnu. Tou by mělo být právě MMA.

„Myslím, že to zvládnu skvěle,“ řekla nedávno Shields v rozhovoru pro server DAZN News. „Bála jsem se, že pro mě bude velice obtížný wrestling, ale strávila jsem dvě hodiny s Adeline Gray (americká mistryně světa v řecko-římském zápase) a když jsem odcházela, tak jsem nebyla zklamaná. Ukázala mi, jak se všechno dělá a já jsem to pak na ni musela zkoušet. Bylo to zábavné. V boxu nenávidím lidi, co mě chytají, ale tady to bylo fajn.“

Shields podepsala s PFL smlouvu na několik zápasů a v příštím roce se objeví v lehké váze. A její cíl je jasný. Po boxerských titulech získat i šampionský pás v MMA. Podle jejích plánů by se tak mělo stát v roce 2022. Jsme velice napnutí, zda tuto obtížnou cestu zvládne.

Zdroje:  DAZN , tisková zpráva

Nejnovější články