Pohádka skončila, judistka Harrison si prosadila svoji hru a uškrtila Jindrovou v prvním kole

Pohádka skončila, judistka Harrison si prosadila svoji hru a uškrtila Jindrovou v prvním kole zdroj: Getty Images

Martina Jindrová se v semifinále nedostala přes americkou favoritku Kaylu Harrison, která předvedla mazácký výkon a české bojovnici moc šancí nedala.

 

Martina Jindrová se senzačně probojovala nejen do prestižní MMA organizace PFL, ale dokonce se dostala až do semifinále v lehké váze (pod 70,3kg). Tam ale kraluje tvrdou judistickou rukou americká bojovnice Kayla Harrison, která je dvojnásobnou šampionkou a tento rok si chce dojít pro třetí titul.

Americká bojovnice, která dvakrát vyhrála olympijské zlato v judu tak šla do zápasu jako jasná favoritka a Martina mohla jenom překvapit. Zatímco Kayla se specializuje na klinč a grappling, Martina je naopak skvělá strikerka, která exceluje především v postoji.

Čeští trenéře Petr Ondruš a Petr Kníže sázeli právě na její silnou stránku a chtěli se vyvarovat klinčování nebo nedej bože boji na zemi s olympijskou judistkou. Jejich plán byl jednoduchý – držet si od Američanky vzdálenost a „ukopnout“ ji hlavu jedním z tvrdých highkicků, které Martina umí velice dobře.

Bohužel se to ale nepodařilo a Kayla Harrison si přece jen prosadila svoji hru, ve které tolik vyniká. Martina sice začala dobře, držela si vzdálenost a okopávala Kaylu několika lowkicky a sidekicky, ale po chvíli ji jeden ze sidekicků Kalya přece jen zachytila a povalila českou bojovnici na zem.

Tam už to byla hra na jednu branku a Kayla se systematicky probojovála do lepších pozic. Nejdříve trápila Martinu ze side control, ze které přešla do mountu, odkud českou bojovnici zasypávala údery. Nakonec se jí ale podařilo nasadit škrcení arm-triangle, kterým Martinu donutila odplácat a v čase 1:43 do konce prvního kola slavila vítězství.

Bohužel pro Martinu a české fanoušky tak pohádka české „Popelky“, jak ji Harrison před zápasem nazvala, neměla šťastný konec. I tak ale Martina tento rok předvedla skvělé výkony. 3 zápasy v PFL vyhrála a prohrála až v semifinále s mnohem zkušenější a těžší favoritkou (Kayla vážila v zápase něco kolem 80kg, zatímco Martina byla určitě nejspíše i o 7 kg lehčí).

Česká bojovnice se tak určitě nemá za co stydět a doufejme, že příští sezónu se jí povede ještě lépe. Hovoří se o tom, že by PFL mohlo otevřít i novou divizi pérové váhy (do 65,8 kg), která by Martině určitě vyhovovala více.

Na celý zápas mezi Martinou Jindrovou a Kaylou Harrison se můžete podívat zde:

Zdroje:  youtube - pflmma

Nejnovější články