Polštářová bitva dvou MMA bojovníků skončila vyhrocenou hromadnou šarvátkou

Polštářová bitva dvou MMA bojovníků skončila vyhrocenou hromadnou šarvátkou Pillow Fight Championship | zdroj: Profimedia

Zkušený MMA bojovník Markus Perez, který ještě do loňského roku působil v prestižní UFC, chtěl v profesionální polštářové bitce vyhrát 100 000 korun, ale nakonec odcházel s lehkou ostudou.

Zúčastnili jste někdy v dětství se sourozenci, kamarády či kamarádkami polštářové bitvy? Poté vězte, že v USA by se z vás v dospělosti mohl stát profesionál. Zámořská organizace Pillow Fighting Championship (PFC) právě v této „disciplíně“ pořádá jednodenní akce a vítěz si může přijít na poměrně slušný balík peněz.

V turnaji se v play off setkává šestnáct žen či šestnáct mužů, kteří se v klasickém boxerském ringu utkávají v jednokolových pětiminutových bitkách. Zápas se dá ukončit přitlačením soupeře na zem, vzdáním se či zastavením od rozhodčího. Pokud duel dosáhne časového limitu, vítěze určí tři rozhodčí desetibodovým systémem podle počtu zásahu a výdrže.

Organizátoři tuto soutěž založili především proto, aby se do ringu postavili i ti, kteří neholdují fyzickému kontaktu a bolestivým momentům. I zde však může dojít k poměrně ostrým konfliktům, o čemž jsme se mohli přesvědčit 29. ledna, kdy se jednoho z turnajů zúčastnil také bývalý brazilský bojovník z UFC Markus Perez, jehož zlákala hlavní prémie v hodnotě cca 100 000 korun.

Perez postoupil do čtvrtfinále, kde se utkal s fitness trenérem a nepříliš úspěšným MMA bojovníkem Reggiem Newsomem, kterému v průběhu duelu vypadl polštář. Brazilec, jenž měl okamžitě zastavit, ale pokračoval ještě chvíli v útočení, což vyústilo v pořádnou strkanici, do které se kromě dvou hlavních aktérů zapojili také členové jejich týmů a posléze funkcionáři organizace.

V šarvátce naštěstí nikdo nepřišel k úrazu, ale podle záběrů byla atmosféra jednu chvíli skoro stejně hustá jako na opravdových boxerských zápasech. Fanoušky bojových sportů, které láka rivalita a různé výměny názorů a konflikty, tento moment jistě potěšil, ale samotné PFC dává od tohoto incidentu ruce pryč a vedení oznámilo, že doufá, že k podobným situacím už nikdy v jejich organizaci nedojde.

Zdroje:  Pillow Fighting Championship

Nejnovější články