Šok v Bellatoru! Šampiona Mousasiho dominantně porazil sebevědomý vyzyvatel

Šok v Bellatoru! Šampiona Mousasiho dominantně porazil sebevědomý vyzyvatel Johnny Eblen se stal nečekaně, ale zaslouženě šampionem střední váhy Bellatoru. | zdroj: Getty Images

Johnny Eblen je novým šampionem ve střední váze Bellatoru. Legendárnímu Gerardu Mousasimu dominoval od prvního do posledního kola a velice nečekaně mu tak sebral titul.

Pro Gegarda Mousasiho to měla být další poměrně lehká obhajoba titulu ve střední váze Bellatoru proti ambicióznímu soupeři, jakých už v Bellatoru několik zažil. Jenže tentokrát bylo všechno jinak. Holanďana totiž v kleci čekal Johnny Eblen, který to s porážkou několikanásobného šampiona myslel opravdu vážně.

Oproti Mousasimu měl 30letý Eblen několikanásobně méně zkušeností. Do profesionálního MMA se dostal teprve před 5 lety a za tu dobu zvládl porazit všech 12 soupeřů, které před něj postavili. Jenže 36letý Mousasi měl na svém kontě už 58 zápasů a vyhrával šampionské pásy už v době, kdy byl Eblen na střední škole. Zkušenosti tak hrály do karet velice jasně holandskému bojovníkovi. Jenomže ne vždy záleží na počtu odbojovaných zápasů a přesně to Eblen ukázal.

Očekával se klasický střet zemaře s postojářem, kdy se Eblen bude snažit brát Mousasiho na zem a ten jej bude ostřelovat svými údery a kopy. Jaké však bylo překvapení, když Eblen hned v prvním kole nachytal Mousasiho zadním capákem a pořádně jím otřásl. Šampion šel do kolen a sice zvládl následné útoky ubránit, ale bylo vidět, že mu americký vyzyvatel vzal vítr z plachet.

Eblen působil celý zápas velice sebejistým dojmem a hrozil nejen takedowny, ale přestřeloval Mousasiho i v postoji, což měla být doména holandského bojovníka. Ten naopak působil ještě více pasivněji než obvykle a proti Eblenově skvělým kombinacím takedownů a strikingu nenacházel patřičnou odpověď.

S ubíhajícími koly byl Eblen čím dál více sebevědomější a i když Mousasi často tlačil dopředu, americký vyzyvatel mu odbíhal z dosahu a sám nebezpečně útočil. K ukončení před limitem ale nedošlo, a tak na řadu přišli bodoví rozhodčí. Moc těžkou práci ale neměli a právem dali vítězství a titul nového šampiona Johnnymu Eblenovi, který podle nich vyhrál všech 5 kol.

Ještě před zápasem řekl Eblen novinářům, ať nejsou šokováni, když vyhraje dominantním způsobem. Nikdo si však nemyslel, že by se to opravdu mohlo stát. Na tiskové konferenci po zápase pak nově korunovaný šampion řekl, že on očekával, že si titul vezme pro sebe:

„Celý týden jsem věděl, že se to takhle stane. Měl jsem momenty, kdy jsem pochyboval, ale dostal jsem se z toho jako kdokoliv jiný, jako jakýkoliv tvrdě pracující člověk na světě a teď jsem šampion.

Vím, že hodně lidí o mně pochybovalo, říkali, že mě ukončí, dokonce i on (Mousasi) si myslel, že mě ukončí do třetího kola, ale já jsem věděl, že se mýlí.“

Bellator tak má dost nečekaně nového šampiona, který ale ukázal, že si šampionský pás za svůj dominantní výkon rozhodně zaslouží.

Zdroje:  Bellator MMA

Nejnovější články