Souboj dvou šampionů! Horiguchi a Pettis si to dnes v noci rozdají o titul Bellatoru

Souboj dvou šampionů! Horiguchi a Pettis si to dnes v noci rozdají o titul Bellatoru zdroj: Getty Images

Oba jsou šampioni v jiných organizacích a už dnes v noci se uvidí, kdo bude odcházet s titulem bantamové váhy v Bellatoru

Ne moc často se stává, že by došlo k bitvě dvou současných šampionů různých MMA organizací, ale dnešní turnaj Bellatoru 272 nám tuto podívanou nabídne. V hlavním zápase večera se totiž utká současný šampion bantamové váhy Bellatoru Sergio Pettis (21-5) spolu s japonským šampionem Rizinu, Kyoji Horiguchim (29-3).

Sergio je mladším bratrem bývalého šampiona lehké váhy UFC Anthonyho „Showtime“ Pettise a sám v v nejprestižnější organizaci působil 6 let. K titulu to tam sice nikdy nedotáhl, ale před rokem a půl přestoupil do Bellatoru, kde se mu zatím velice daří. Už po dvou vyhraných zápasech mu byl nabídnut zápas o titul a on chytil příležitost za pačesy, když skvělým výkonem porazil Juana Archuletta a vystřídal ho na trůnu bantamové váhy.

Teď jej ale bude muset obhájit proti těžkému soupeři, který je sám šampionem. Horiguchi drží nejen titul v bantamové váze japonské organizace Rizin, ale v roce 2019 byl i šampionem Bellatoru, když porazil Darriona Caldwella na body. Po půl roce byl ale nucen svůj pás v Bellatoru uvolnit, protože si zranil koleno a bylo jasné, že se do klece dost dlouho nepodívá.

Přetržený křížový vaz se ale uzdravil poměrně rychle a za rok japonský bojovník nastoupil v Rizinu proti Kai Asakurovi. Návrat do boje se ale Horiguchimu nepovedl, Asakura jej knockoutoval už v první minutě a daroval mu tak teprve třetí prohru v kariéře. Po roce a půl ale přišla odveta, ve které se Horiguchi pomstil a krajana porazil do tří minut na TKO. Tím také získal šampionský pás Rizinu a nyní obrátil svou pozornost na Bellator a Sergia Pettise:

„Je to můj pás. Právě teď, Sergio má falešný pás. Dostanu ten pás zpátky, samozřejmě!“ řekl na tiskové konferenci japonský šampion.

Také Pettis má velkou motivaci zvítězit a je si vědom, že lehké to mít rozhodně nebude:

„Myslím, že bych se v případě výhry ocitl v konverzaci ohledně jednoho z nejlepších bojovníků v muší a bantamové divizi. Oba jsme byli v muší váze. Vítězství nad Horiguchim by udělalo hodně pro moji kariéru i pro mě osobně. Jsem tady, abych byl jedním z nejlepších bojovníků, jakým můžu být. Bojovat s dalším skvělým zápasníkem jako je Horiguchi a vyhrát nad ním, by pro mě znamenalo hodně.“

Horiguchi je především skvělý postojář, který začínal jako karatista a na jeho skvělém pohybu, dlouhém postoji a rychlosti je to vidět. Také 15 rozdaných KO v kariéře a jen 3 výhry na submise hovoří o tom, že japonský šampion na zem příliš rád nechodí a snaží se zápas vyřešit na nohou. To však neznamená, že není komplexním bojovníkem. Má skvělou obranu proti takedownům a na zemi se taky neztratí.

Také Pettis bude nebezpečným kdekoliv, kam se zápas dostane. Oproti Horigučimu má ale nevýhodu v tom, že nemá potřebný "zabijácký instinkt" a své zápasy moc často neukončuje před limitem, 14 z 21 vítězství vyhrál na body.

Bellator 272 začíná dnes v noci od 1 hodiny ráno a hlavní zápas večera mezi Pettisem a Horigučim uvidíme někdy kolem 5. hodiny ranní.

Zdroje:  mmajunkie.com , espn.com , Sherdog.com

Nejnovější články