Znovuzrozený Aldo bere víkendový zápas opravdu vážně, na pomoc si přizval i mariňáky

Znovuzrozený Aldo bere víkendový zápas opravdu vážně, na pomoc si přizval i mariňáky Jose Aldo | zdroj: Getty Images

Jose Aldo očekává s Robem Fontem agresivní bitvu plnou útočných výpadů. V případě vítězství by se navíc mohl přiblížit k pozici vyzyvatele.

Brazilec Jose Aldo patří rozhodně k nejvýraznějším postavám v UFC. Je totiž jedním z nejdéle sloužícím aktivním bojovníkům a dlouho dobu také kraloval pérové divizi. Od roku 2015 ale začal lehce ztrácet na formě a prohry na jeho kontě začaly přibývat. To byl také jeden z důvodů, proč předloni přestoupil do nižší bantamové váhy.

Zde překvapivě rychle dostal možnost bojovat o uvolněný titul s ruským bohatýrem Petrem Yanem, se nímž předvedl krásnou bitvu, jež pro něj ale nakonec dopadla tím nejhorším způsobem. V pátém kole schytal TKO a se sklopenou hlavou musel pozorovat korunovaci svého soupeře, což mu podle jeho slov sebralo veškerou motivaci.

Aldo prý dokonce začal zcela reálně přemýšlet o konci kariéry a nejspíš by to i udělal, kdyby nedostal nabídku trénovat box s brazilskými mariňáky. Ti mu svým přístupem k životu a neskutečnou zapáleností dodali chuť pokračovat. I díky nim se tak Jose vrátil na vítěznou vlnu, v posledních dvou zápasech dokázal shodně na body porazit Marlona Veru a Pedra Munhoze a svými výkony nadchl fanoušky.

„Kvůli zápasu s Petrem Yanem a kvůli pandemii jsem opravdu přemýšlel o odchodu do důchodu. Měl jsem toho plnou hlavu,“ prozradil Aldo pro brazilský podcast Trocacao Franca (použit anglický přepis serveru MMA Fighting). „Ale ti kluci z námořnictva ve mně znovu zapálili oheň. V těchto dnech mám už zase neskutečnou vůli bojovat.“

„U námořnictva jsem již téměř dva roky, od začátku pandemie covidu-19. A kámo, cítím se zase jako mladý kluk. Každý den se učím něco nového a měním svůj bojový styl. To mě znovu přinutilo začít chtít bojovat. To ve mně zapálilo oheň, který jsem tolik potřeboval.“

Alda navíc díky výše zmíněným vítězstvím čeká už tento víkend na turnaji UFC Vegas 44 velice důležitý zápas proti čtvrtému Robu Fontovi. V případě další výhry by se brazilský striker mohl opět přiblížit k titulovému zápasu. O ten by se vzhledem k nynější situaci popral nejspíše s bývalým šampionem T. J. Dillashawem.

„Když 4. prosince porazím Roba, tak budu zase o něco blíže k pásu,“ domnívá se Aldo. „Nevím, jak to bude se Sterlingovým zraněním, ale věřím, že bude bojovat s Yanem (který momentálně vlastní prozatímní pás – pozn. red.). A nevím, jestli se Dillashawovi bude chtít tak dlouho čekat, takže bych se s ním mohl utkat o pozici vyzyvatele.“

Jak ale sám Aldo prohlásil, musí nejprve porazit Fonta, což nebude rozhodně jednoduchý úkol. Brazilský bojovník však věří, že si svého nadcházejícího protivníka maximálně nastudoval, což by mu mělo dát potřebnou výhodu.

„Oba chodíme hodně dopředu, je stejně agresivní jako já,“ prozradil Aldo. „Vždy budu respektovat každého sportovce bez ohledu na to, kdo to je a jakým stylem bojuje. Ale také se všechny budu snažit co nejlépe nastudovat. Jejich nejlepší i nejhorší útoky a na tomhle základě budu vymýšlet strategii. Má své kvality a respektuji ho, ale budu mu vnucovat svou hru a rytmus, abych byl v ten správný čas co nejblíže k vítězství.“

Zda se Aldovi opravdu podaří získat třetí vítězství v řadě a posune se o další krůček blíže k trůnu krále bantamové váhy se dozvíme už tuto neděli. Hlavní karta turnaje UFC Vegas 44 začíná ve 4 hodiny ráno a vy ji můžete sledovat přes PPV na UFC.com nebo na česko-slovenském programu Premier Sport.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články