Souboj o nejlepší MMA bojovnici na světě nebude, Cyborg rázně odmítla nabídku od PFL

Souboj o nejlepší MMA bojovnici na světě nebude, Cyborg rázně odmítla nabídku od PFL Cris Cyborg | zdroj: Profimedia

Cris Cyborg se v dohledné době s Kaylou Harrison neutká. Brazilku daleko více láká návrat do boxerského ringu.

Kayla Harrison, která minulý týden schytala první porážku v kariéře, už delší dobu avizovala, že letos odbojuje poslední sezónu v PFL. Za organizací však nechce definitivně spálit mosty a ráda by se v příštím roce objevovala v tzv. superfightech. V jednom z nich plánovala vyzvat na souboj o definitivní pozici nejlepší MMA bojovnice na světě bývalou šampionkou UFC a nynější královnou Bellatoru Cris Cyborg .

Ta už dostala od PFL několik veřejných nabídek. Ta poslední činila milion dolarů za zápas, další 2 miliony za výhru a navrch automobil Rolls-Royce. Spoluzakladatel organizace Donn Davis je dokonce přesvědčen, že po uplynulém víkendu se šance na realizaci zajímavého souboje o pomyslnou královnu MMA ještě zvýšily.

"Můj pohled je jednoduchý – Cris se Kayly bála a nebyla ochotna ten zápas před minulým pátkem vzít. Myslím si, že byla nulová šance, že by se ten zápas odehrál, a to kvůli strachu Cyborg z Kayly. Teď šly ale šance nahoru a já si pořád myslím, že Kayla ten zápas vyhraje." 

Cris si ale postěžovala, že ji osobně nikdy nikdo nekontaktoval a Davisovo chování se jí vůbec nezamlouvá. „Už jsem si vydělávala víc, než mi garantuje. Už to předtím takhle veřejně udělal a pak nebyl schopný se se mnou spojit soukromě. Nemám ráda veřejná jednání, protože to v Brazílii může vyvolat obavy o bezpečnost. Nechci spolupracovat s promotérem, který mě už teď v médiích shazuje.“

Vypadá to tedy, že se střetu mezi Cyborg a Harrison jen tak nedočkáme. A pokud ano, tak nejspíš pod hlavičkou jiné organizace. Cris navíc ve svém podcastu The Catch-Up prohlásila, že jí momentálně láká pokračovat v klasickém boxu. V září doma v Brazílii poměrně jasně porazila na body Simone Silvu a už 10. prosince se utká s bývalou MMA bojovnicí Gabrielle Holloway

Do klece se ale nejspíš ještě vrátí. Spekuluje se totiž, že by Bellator měl poprvé zavítat do Brazílie, a tam by se Cris samozřejmě ráda ukázala, ideálně v zápase proti Cat Zingano. Američanka se ale podle Cyborg vyhýbá podpisu smlouvy. 

Harrison se tak bude muset zatím ohlížet po jiných soupeřkách. Nejpravděpodobnější variantou je, že si na začátek příštího roku domluví titulovou odvetu proti Larisse Pacheco, aby jí oplatila víkendovou porážku. 

Zdroje:  BJPenn.com , Twitter

Nejnovější články