Startovka turnaje PFL versus Bellator odhalena!

Startovka turnaje PFL versus Bellator odhalena! Ryan Bader i napodruhé ukončil legendárního Fedora v prvním kole. | zdroj: Profimedia

Tak už nejspíš víme, proč se UFC stáhlo ze Saúdské Arábie, týden před tím se tam totiž uskuteční turnaj PFL, které nedávno koupilo Bellator, a startovka vypadá opravdu skvěle.

Konkurence UFC sílí. PFL loni díky finanční injekci ze Saúdské Arábie pohltilo Bellator a už 24. února proti sobě v Rijádu postaví vybrané šampiony obou organizací.

V akci tak uvidíme třeba Ryana Badera, který drží pás těžké váhy Bellatoru od roku 2019, kdy vypnul legendárního Fedora Emelianenka. V jubilejním 40. zápase se mu postaví Renan Ferreira, který loni celkem snadno hladce prošel k celkovému vítězství v PFL, když 3 ze 4 soupeřů knockoutoval. Čeká nás tedy zajímavý souboj, který na body s největší pravděpodobností neskončí.

Velká pozornost bude upřena na neporaženého Johnnyho Eblena. Šampion střední váhy Bellatoru je považován za jednoho z nejlepších bojovníků mimo UFC. Jeho kvality prověří Impa Kasanganay, který sice v nejslavnější organizaci neuspěl, po odchodu ale zakotvil v PFL, kde bez jediného zaváhání ovládl loňskou sezónu.

Další souboj šampionů se odehraje v pérové váze. Patricio Freire dlouhá léta patřil k tomu nejlepšímu, čím se Bellator mohl chlubit. Brazilský "Pitbull" tam nejprve ovládl váhu do 65,8 kg, aby se následně zmocnil i pásu v divizi do 70,3 kg. Neúspěšně se pokoušel získat také titul v bantamu (61,2 kg). Ačkoliv poslední 2 zápasy prohrál, stále zůstává šampionem pérové divize. Tentokrát se proti němu postaví Jesus Pinedo, vítěz loňské sezóny PFL, který není zvyklý prohrávat. Z posledních 8 zápasů prohrál jen jediný, navíc těsně 2:1 na body a ve finále pak stejného soupeře porazil před limitem.

Čtveřici šampionských duelů uzavírá welterová divize. Magomed Magomedkerimov ovládl v PFL prohrál pouze 1 z 17 zápasů a stal se vítězem sezón 2018 a 2023. Jedná se o velice komplexního bojovníka, který těží především z wrestlingu, má ale i pořádně tvrdé údery, o čemž se na vlastní kůži přesvědčil třeba Bojan Veličkovič. V Rijádu se Dagestáncovi postaví Jason Jackson, který se stal šampionem Bellatoru teprve loni na podzim, když nadělil první porážku Jaroslavu Amosovovi. Aktuálně tak táhne šňůru 7 vítězství v řadě, přičemž si poradil třeba s Douglasem Limou, Paulem Daleyem, Neimanem Graciem či Bensonem Hendersonem. Favoritem proti Magomedkerimovi ale určitě nebude.

Dosud známá startovka PFL vs. Bellator:

Renan Ferreira vs. Ryan Bader

Impa Kasanganay vs. Johnny Eblen

Magomed Magomedkerimov vs. Jason Jackson

Jesus Pinedo vs. Patricio Freire

Bruno Cappelozza vs. Vadim Nemkov

Thiago Santos vs. Yoel Romero

Clay Collard vs. AJ McKee

Gabriel Braga vs. Aaron Pico

Biaggio Ali Walsh vs. Chris Morris

Claressa Shields vs. Kelsey DeSantis

Abdullah Al-Qahtani vs. Edukondal Rao

Malik Basahel vs. Vinicius Pereira

 

Při pohledu na tuhle kartu se dá pochopit, že UFC svou premiéru v Saúdské Arábii, která se měla konat týden po tomto turnaji, raději (či z donucení) odložilo na léto.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články