V pátek v Košicích proběhne další velký MMA turnaj

V pátek v Košicích proběhne další velký MMA turnaj zdroj: Profimedia

Oktagon se po půl roce vrací na východ Slovenska a Košice se můžou těšit na startovku plnou mladých talentů.

Jozef Wittner vs Maté Kertész

Jozef Wittner se může pyšnit působivým skóre 11 výher a pouze jediná porážka. Avšak teď ho bude čekat zatím pravděpodobně nejtěžší zápas kariéry proti sympaťákovi Maté Kerteszovi z Maďarska. Maďarský bojovník bude mít pravděpodobně navrch v postoji a v zápase s Davidem Kozmou ukázal, že udržet ho na zemi je takřka nemožné. Uvidíme, jestli se to Wittnerovi povede, protože pochybujeme, že se bude chtít celá 3 kola přebíjet v postoji.

Po vypadnutí Ryšavého se tenhle souboj přesunul na pozici hlavního zápas večera.

Miroslav Štrbák vs Karol Ryšavý Max Lima

Očekávaného souboje zkušeného Štrbáka s talentovaným Ryšavým se sice kvůli zranění druhého jmenovaného nedočkáme, avšak Miro o svůj zápas naštěstí nepřijde. „Last-minute“ šanci totiž přijal Brazilec Max „Magnum“ Lima se skóre (10:4:1), který hned 9 výher získal před limitem. Náhradník tedy může pouze překvapit a bude určitě motivovaný, aby si získal publikum a navázal s organizací delší spolupráci.

Václav Mikulášek vs Branislav Zuzák

Přestože má Mikulášek momentálně podle sherdogu záporné skóre, tenhle svéráz si získal hodně fanoušků. Teď bude chtít určitě naskočit na vítěznou vlnu, ale v cestě mu bude stát zatím neporažený Zuzák. Kluci se trochu popichovali na sociálních sítích, takže očekáváme, že se ani v kleci nebudou držet zpátky.

Ronald Paradaiser vs Jakub Dohnal

Jakub Dohnal se bohužel zranil, takže je otázka, zda se tohohle slibného zápasu dočkáme někdy v dohledné době na jiné akci Oktagonu.

Půjde s největší pravděpodobností o střet stylů. I když Rony v posledním zápase utáhnul pákou na ruku nebezpečného Leo Brichtu s jedním z nejlepších zemařů československé scény, ke kterým Kuba Dohnal bezesporu patří, nebude chtít poměřovat síly na zemi. Dohnal sice v thajském Tiger gymu, kam jezdí dlouhodobě trénovat, zlepšil postoj, ale nedá se předpokládat, že by s Paradaiserem chtěl stát déle než to bude nutné. Čeká nás tedy pravděpodobně souboj o to, jestli zápas zůstane na nohou či se Kubovi podaří přenést boj na zem.

Denis Tripšanský vs Tomáš Le Sy

Tomáš Le Sy předvedl hned během své premiéry na Oktagonu 5 sebevědomý výkon a doslova rozkopal Honzu Slováčka. A byť si v dalších zápasech neodnesl výhru, vždy předvedl atraktivní zápasy. Nejprve proti Karolu Ryšavému možná celkově vůbec nejlepší zápas v rámci reality show Oktagon výzva a poté válku s Markem Bartlem, kterou bohužel zastavil na konci prvního kola doktor kvůli tržnému zranění.

Denis Tripšanský rovněž zápasí raději v postoji, kde využívá především skvělého boxu. Zároveň ale zůstává dost statický, což by mohl Le Sy ztrestat svými tvrdými kopy. Dost pravděpodobně nás ale čeká tvrdá válka v postoji, kde budou oba chtít ukázat, kdo je větší tvrďák. Tenhle zápas podle nás bude zvedat diváky ze sedadel a skvěle uvede hlavní kartu.

Samuel Daňko vs Fero Fodor

I když Daňko v posledním zápase narazil a podlehl šampionovi Oktagon výzvy Ryšavému, tenhle košický talent ukázal, že se s ním musí počítat. Zbrzdit ho však bude chtít sympaťák Fodor, který v posledních dvou zápasech vždy tahal za kratší konec, a nejspíš i proto si teď dal od zápasení skoro rok pauzu. V minulosti však ukázal, že dokáže po sérii proher naskočit na vítěznou vlnu. Teď bude navíc motivovaný tím, aby si udržel pozitivní rekord.

Zdroje:  Vlastní , Oktagon MMA

Nejnovější články