V titulové bitvě ONE bylo hotovo po minutě a pár vteřinách, Lee svého ruského soupeře ztloukl jako žito

V titulové bitvě ONE bylo hotovo po minutě a pár vteřinách, Lee svého ruského soupeře ztloukl jako žito Christian Lee vs - Timofey Nastyukhin | zdroj: Getty Images

Christian Lee se Timofeyem Nastyukhinem nepáral a díky TKO potvrdil svoji dominanci v lehké váze.

Tak to byla jízda. Největší asijská organizace ONE Championship nám po týdnu nabídla v Singapuru další turnaj, tentokrát s názvem ONE on TNT 2, který vyvrcholil titulovým zápasem v lehké váze a opravdu bylo na co koukat.

Americko-kanadský bojovník Christian Lee hájící singapurské barvy ve ONE v roce 2015 zahájil svoji kariéru profesionálního MMA zápasníka a této organizaci zůstal bez jediné výjimky věrný až doposud. Jak by také ne, když se postupně vypracoval až na trůn lehké divize, který před dnešním večerem už dvakrát naprosto jednoznačně obhájil.

Dnes ho jako vyzyvatel čekal ruský bojovník Timofey Nastyukhin, který prošel různými domácími organizacemi, aby po šesti výhrách v řadě zakotvil ve ONE. Zde sice ze začátku bojoval s problémy s hmotností, ale přechod z pérové váhy do lehké vše vyřešil. Od té doby totiž zvítězil ve třech z posledních čtyř zápasů a vysloužil si tak šanci bojovat o titul.

V zápase proti šampionovi ale tvrdě narazil, protože Lee vlétl do zápasu opravdu zhurta. Okamžitě vypálil úder a následně chtěl takedownem vzít svého protivníka na zem. Nastyukhin se ale nedal a perfektním sprawlem strhu zamezil. Duel se proto vrátil zpátky do postoje.

Lee se proto rozhodl okolo svého oponenta, který zabíral prostředek klece, začít kroužit a občas vyslat pozdrav v podobě kopu. Vypadalo to, že po velice aktivních prvních sekundách nyní spíše čeká na to, co udělá soupeř. To se také vzápětí potvrdilo se vším všudy.

Nastyukhin se osmělil a snažil se šampiona trefit zadním hákem. Tomu však Lee uhnul a sám Nastyukhina trefil krátkým levým hákem, kterým jej dostal do kolen. Následně se mu dostal na záda a začal jej freneticky mlátit hlava nehlava. Ruský bojovník se sice ještě snažil zvednout, ale po chvíli opět padl na kolena a rozhodčí duel po minutě a třinácti vteřinách ukončil. Skvělý výkon a jednoznačná obhajoba Christiana Lee.

Na celý krátký zápas se můžete podívat zde:

Zdroje:  tisková zpráva - ONE

Nejnovější články