Vítězný dagestánský bojovník napadl po vyhlášení svého soupeře

Vítězný dagestánský bojovník napadl po vyhlášení svého soupeře KSW Musaev - Jurisic | zdroj: Profimedia

Vítěz Shamil Musaev po vyhlášení nepochopitelně zaútočil na Urose Jurisice a hodil s ním o zem. Jak se k tomu postaví vedení polské organizace?

Včerejší zápas ve welterové váze na hlavní kartě turnaje KSW 58 měl být nezapomenutelnou bitvou. Proti sobě se totiž postavili dva bojovníci, kteří nikdy neochutnali porážku. Dagestánec Shamil Musaev (13-0) a Slovinec Uros Jurisic (11-0). Do historie se tento souboj ale nakonec zapsal především nepříjemnou dohrou.

Duel zprvu opravdu nabídl skvělou patnáctiminutovou přestřelku, ze které vyšel vítězně Musaev, jenž si připsal jednoznačné bodové vítězství 30-27. Po takovém výsledku mohl odcházet z klece se vztyčenou hlavou a těšit se na dalšího soupeře ze špičky žebříčku. To by ale nesměl udělat to, co udělal.

Vše odstartovalo tím, že Slovincův tým začal po vyhlášení protestovat proti rozhodnutí rozhodčích a nelíbilo se jim také, že Musaev při vyhlašování nepodal jejich svěřenci ruku. V oktagonu se v tu dobu spustila menší slovní přestřelka, která vyvrcholila nepochopitelným zkratem ze strany dagestánského bojovníka.

Musaev, který si mohl zachovat chladnou hlavu a vůbec se hašteření nezúčastňovat, totiž vystartoval po překvapeném Jurisicovi, zvedl ho do vzduchu a práskl s ním silně o zem, kde ho začal mlátit do hlavy. Ostatní společně s ochrankou sice stihli Dagestánce celkem rychle odtrhnout, ale ten i tak zvládl rozdat pár opravdu tvrdých úderů.

Výsledek zápasu je zatím stále oficiální, ale vedení organizace v tiskové zprávě uvedlo, že celou situace začalo okamžitě řešit. „Majitelé a řídící orgány KSW přezkoumávají incident mezi Shamilem Musaevem a Urosem Jurisicem, který následoval po jejich zápase na turnaji KSW 58. Po úplném přezkoumání bude rozhodnuto o tom, jaké se podniknou další kroky.“

Musaev pravděpodobně přijde po tomto nechutném momentu o vítězství. A je navíc dosti možné, že vedení nezůstane jen u toho a zvolí ještě přísnější potrestání. MMA je sice hodně tvrdý sport, ale zároveň je postavený na pravidlech fair-play a určitých morálních hodnotách, které Shamil svým chováním pošlapal.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články