Z UFC "kanadského gangstera" vyhodili, v PFL si brutálním knockoutem došel až pro titul

Z UFC "kanadského gangstera" vyhodili, v PFL si brutálním knockoutem došel až pro titul Olivier Aubin-Mercier slaví titul po knockoutu Stevieho Raye. | zdroj: Profimedia

Olivier Aubin-Mercier porazil Stevieho Raye a je novým králem lehké váhy PFL.

Olivier „Canadian Gangster“ Aubin-Mercier byl před několika lety velice nadějným bojovníkem v UFC. Mezi roky 2014 a 2018 urval z osmi zápasů hned sedm vítězství a vypadalo to, že se v lehké váze rodí nová hvězda. Pak ale nestačil na tři soupeře z elitní patnáctky (mezi nimi třeba i na Gilberta Burnse) a nejslavnější MMA organizace na světě s ním poměrně nekompromisně rozvázala smlouvu.

Aubin-Mercier si proto dal kratší pauzu na doléčení všech zranění a poté se upsal PFL, což se zpětně ukázalo jako ta nejlepší volba. Bojovník ze země javorového listu zde totiž ještě neprohrál a tento víkend si dokráčel pro nejdůležitější výhru ve své kariéře. Parádním způsobem si totiž poradil s bývalým kolegou z UFC Steviem Rayem a získal uvolněný šampionský pás.

V prvním kole předváděl Aubin-Mercier skvělý ofenzivní výkon a Raye proháněl po celé kleci. Během toho stačil rozdat několik velice tvrdých low kicků a také úderů a úvodní runda šla jednoznačně za ním. Ve druhé části se ale role otočily a na koně se dostal skotský bojovník, který Kanaďana dokázal dostat na zem, kde hrozil jednou submisí za druhou.

Pro Aubina-Merciera to byly hodně horké chvíle a z jednoho pokusu o škrcení se dostal opravdu zázrakem až na poslední chvíli. Minutu a půl před koncem se mu ale povedlo vrátit se do postoje a začal úřadovat. Rayovi ubránil několik úderů a poté ho pravým hákem zasáhl přímo na čelist, čímž ho poslal okamžitě k zemi. Parádní KO, které Aubin-Mercierovi zajistilo titul a také pohádkový bonus jeden milion dolarů.

„Je to neuvěřitelná zkušenost,“ prozradil v pozápasovém rozhovoru „Jsem na sebe opravdu hrdý, protože to bylo fakt příšerně těžké. A jsem taky opravdu šťastný, protože je to poprvé, co jsem vyhrál opravdovým knockoutem. Chtěl bych, abych teď dostal PFL k nám do Kanady. Do Montrealu nebo Quebecu.“

Zdroje:  tisková zpráva - PFL

Nejnovější články