“Je to otázka peněz,” říká Attila k odvetě s Karlosem. Zápas podle něj bude zajímavý i za dva roky

“Je to otázka peněz,” říká Attila k odvetě s Karlosem. Zápas podle něj bude zajímavý i za dva roky "Zápas století" mezi Karlosem Vémolou a Attilou Véghem | zdroj: FOTO: Se souhlasem Oktagon MMA

Jeden z králů Oktagonu prozradil, že k odvetě s Vémolou chybělo jen málo. S promotéry už našel společnou řeč, teď tedy záleží hlavně na tom, zda se Terminátor zvládne vrátit. Attila by si ale dokázal představit, že bude s českým rivalem také spolupracovat na společném projektu.

“Proč jdeš s Vémolou, už jsi starý, už jsi vyhrál v Bellatoru, proč chceš znovu zápasit?” Na tyto otázky musel Attila Végh často odpovídat, když nešťastně prohrál s Virgilem Zwickerem. Jen málokdo čekal, že se mu podaří skolit českého “Terminátora”, to se ale nakonec stalo. Otázky ze strany fanoušků a novinářů najednou mířily zcela opačným směrem, každý chtěl vědět, kdy bude odveta.

Bývalý šampion Bellatoru už ale nikam nepospíchá. “Do zápasu jdu, když sám chci, když to tak cítím,” vysvětlil v rozhovoru pro Oktagon. “V kariéře už opravdu nemám nic, čeho bych chtěl dosáhnout, třeba dostat se do UFC. Větší motivace je, abych své svěřence dotáhnul co nejdál.” V roli trenéra se našel, už několikrát potvrdil, že mu tato pozice sedí. Právě díky bojovníkům z SFG se nakonec podíval i do UFC.

Sice už jsou to celé dva roky od chvíle, kdy se mu podařilo skolit Vémolu, odveta je ale stále horkým tématem většiny rozhovorů. “Říkal jsem, že ten zápas nepotřebuju, ale když ho chtějí, musí splnit moje podmínky. Když se dohodneme, můžeme do toho jít. Řeknu to na rovinu - je to jen otázka peněz. Nebudu říkat, koho musí porazit, aby si zápas se mnou zasloužil, může porazit i 15 lidí, mě to vůbec nezajímá.”

Právě peníze zřejmě představovaly jistý problém, s promotéry však po dlouhém vyjednávání konečně našel společnou řeč. “Měli jsme s Ondrou a Palem nějaké debaty, už jsme i byli na dobré cestě, skoro jsme to odklepli, ale pak se Karlos zranil, dostal tu umělou ruku, tím pádem se to celé zastavilo. Je to tedy otázka na něj - kdy se dá do pořádku a jestli ještě bude zápasit. Pokud ano, tak je to stále otevřené.”

“Pumukli” je přesvědčen, že je na odvetu pořád dost času. “Myslím si, že i kdyby to nebylo příští rok, ale za dva roky, tak to stále bude zajímavý zápas.” Nyní je podle něj hlavní, aby se Karlos plně uzdravil. “Opravdu mu přeju, ať se dá do pořádku. Zdraví je na prvním místě. Tu ruku přepálil tím, že pořád zápasil a trénoval, protože je Terminátor. A jak dopadl. Ať si každý říká, co chce, ale když mi jedna ruka nebude fungovat do konce života, tak k čemu mi je, že mám na kontě 50 zápasů?” V této souvislosti podotknul, že už jim není 20 let, věk se zkrátka ošálit nedá.

Z rozhovoru je patrné, že Attila vůči Karlosovi nechová žádnou velkou zášť, ba naopak, sám sebe prohlásil za jeho největšího fanouška. Navíc si dovede si představit, že by pro změnu mohli také spolupracovat.

“Byl bych moc rád, pokud bychom spolu něco vytvořili, protože je to opravdu sympatický chlap, navíc umí přitáhnout lidi, což je pro mě plus. Jako člověka ho mám rád, nikdy bych ho neurazil,” řekl s tím, že by Karlose rád přivítal v SFG, kde by se mohl podílet na přípravě bojovníků. Kdo ví, třeba se jednoho dne skutečně dostanou ke společnému projektu.

V MMA už Attila dosáhl na vrchol, to ale neznamená, že rukavice pověsil na hřebík. Právě naopak. Koncem prosince vymění klec za klasický ring, pod záštitou organizace Fight Night Challenge nastoupí s Emanuelem Newtonem, s nímž má mnoho společného. “Pumukli” Američana nejprve porazil, když si razil cestu za titulem Bellatoru, následně s ním o pás přišel v první obhajobě. V obou případech šlo o velmi těsné zápasy. Dává tedy smysl, že se borci na sklonku sportovní kariéry potkají ještě jednou. “Je to MMA zápasník, je stejně starý jako já, byl šampionem Bellatoru, já jsem byl také šampionem Bellatoru, takže si myslím, že vyrovnanější soupeř není.”

FNC podle Attily nepředstavuje pro Oktagon žádnou konkurenci, jelikož nechystá žádné MMA zápasy, spíše se dá očekávat, že si organizace vzájemně pomohou. Na prosincovém turnaji se ostatně objeví hned několik bojovníků, kteří běžně nastupují pod Oktagonem. Samuel Krištofič by se měl utkat s Alexem Cvernou, Gábor Boráros zase s raperem Rytmusem. Na akci zavítá i Vémola, ovšem “pouze” jako uvaděč jednotlivých zápasů. Dá se tedy říct, že se s Véghem po dlouhé době potkají na bojišti, byť každý v trochu jiné roli.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články