Kníže, Brichta či Fapšo. RFA začíná lákat na listopadový turnaj v Košicích

Kníže, Brichta či Fapšo. RFA začíná lákat na listopadový turnaj v Košicích Petr "Monster" Kníže | zdroj: Profimedia

Začátkem listopadu se organizace RFA vypraví na Slovensko, v košické Steel Aréně hodlá vyložit všechny trumfy. Kartu turnaje pomalu začínají zaplňovat první jména.

Jedním z hlavních taháků je samotný hlavní zápas, přebíjet se budou dvě silná esa welterové váhy. Na jedné straně poslední velká akvizice RFA – Petr Kníže, který si stále brousí zuby na opasek šampiona, na straně druhé Jozef Wittner, jenž mezi profesionály prohrál pouze dvakrát. Oba byli jen krůček od titulu v konkurenčním Oktagonu, na svůj odkaz nyní budou chtít navázat v barvách konkurenční organizace.

Wittner bude mít jistou výhodu, v Košicích si totiž užije podpory domácích fanoušků. “Monster” se ale s pozicí nájezdníka zajisté vypořádá, jen najít čas na trénink. “Moje příprava je zatím trochu složitější s ohledem na to, kolik bylo přes prázdniny turnajů. Spíš jsem to zatím držel jen v kondičně-silové přípravě. Naštěstí se vrátí Makhmud Muradov, takže nám to vychází dobře, budeme se připravovat spolu,” řekl v pořadu RFA News a doplnil, že také hodlá vyrazit na kemp do Poznaně. Naznačil sice, že by v ideálním případě potřeboval více času, půjde ale o standardní přípravu.

Na zápas se těší i promotér Boris Marhanský, který jen těžko hledá favorita. “Monster je legenda, Jožko Wittner má zase vynikající skóre a bude na domácí půdě, takže sám nevím. Fandím oběma, věřím, že to bude skvělý zápas.”

Turnaj opět nabídne mix MMA a čistě postojářských duelů. “Teď v Košicích uvídíme devět zápasů v MMA a tři v Real Fightu, na dalším eventu v Brně zase uvidíme více postojových zápasů. Budeme to střídat,” vysvětlil Marhanský. Z již domluvených soubojů lze zmínit Davida Hoška, jemuž se postaví Nenad Avramović. Srb se představil s velkou parádou, když dokázal uškrtit Milana Ďatelinku, Hošek tedy bude mít hodně práce. Dle pravidel Real Fight se uskuteční bitva mezi Michalem Zátorským a Lubošem Lesákem.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený RFA (@realfight.arena)

Další zápasy jsou zatím s otazníkem, byť už známe konkrétní bojovníky. Do boje se chystá například obr Tomáš Možný. “Konečně se něco děje i v Košicích, protože bych řekl, že tady na východě bojové sporty dost upadají,” posteskl si s odkazem na tréninky, kde také vidí slabší účast. Nejprve se zdálo, že se Možný utká s Alexanderem Cvernou, který jej hned na úvodním turnaji RFA vyzval. Do zápasu se mu ale zřejmě nechce, už totiž odmítl tři nabídky. “Akorát se ztrapnil,” okomentoval celou situaci Možný, který je již přesvědčen, že na tento souboj nedojde. Promotéři mu tedy budou muset sehnat někoho jiného, o šanci se hlásí například Štefan Vojčák. I on ostatně na startovce figuruje.

Hokejovou arénu rozburácí také bombarďáci Sebastian Fapšo a Leo Brichta, k oznámení jejich soupeřů nicméně ještě nedošlo. “Uvidíme, jak se ty dvojice pospojují, za chvíli to budeme oznamovat,” přislíbil Marhanský. 

Zdroje:  Real Fight Arena - YouTube

Nejnovější články