Pirát prozradil, s jakým zraněním nastupoval do titulového souboje s Naruszczkou

Pirát prozradil, s jakým zraněním nastupoval do titulového souboje s Naruszczkou Samuel Pirát Krištofič - Štvanice | zdroj: Profimedia

Velmi krátká příprava na šampionský duel byla na straně Samuela Krištofiče poznamenána nepříjemným zraněním, které ho dle jeho slov výrazně limitovalo v tréninku.

Samuel Krištofič si opasku šampiona střední váhy velice váží, v minulosti naznačil, že je to pro něj velmi důležitý milník v kariéře profesionálního bojovníka, byť jde zatím “pouze” o prozatímní pás. V posledním vysílání prozradil, že se v bleskové přípravě musel vyrovnat s nepříjemným zraněním, které ho v mnoha směrech omezovalo. “Vzal jsem zápas se zraněným žebry, nevymlouval jsem se, šel jsem do toho, celý týden jsem lapoval, sice ve vyšších obrátkách, ale ta žebra na tom byla tak špatně, že když jsem udělal nějaký špatný pohyb, tak mě to vypnulo, že jsem se nemohl 40 vteřin nadechnout a jen jsem lapal po dechu.”

Krištofič se tedy snažil nechat žebra trochu odpočinout, aby se do zápasu stihla trochu spravit, docházel také na obstřiky k doktorovi, aby se mu ulevilo. V zápase naštěstí zafungoval adrenalin, který bolest přebil. Aby toho neměl málo, zranil si v souboji s Polákem zápěstí, na tiskové konferenci se dokonce obával, že by mohlo být zlomené. Nakonec ale vyšlo najevo, že je ruka pouze naražená.

A co řekl ke svému výkonu? “Čekal jsem, že na tom budu o něco lépe, trochu jsem se zapekl, ve čtvrtém kole, když mě tlačil na klec, jsem si dobil loket, takže mi ztuhla celá pravá ruka,” řekl a poukázal na škody, které zanechal v obličeji Naruszczky, zatímco on sám odcházel bez viditelného zranění. Uznal, že možná nešlo o nejatraktivnější zápas večera, vzhledem k okolnostem ale byl se svým výkonem spokojen.

K zápasu se v poslední epizodě MMA letem světem vyjádřil také Ondřej Novotný. Podle něj šlo o velmi vyrovnanou bitvu, ani jeden z borců si nemohl být jistý, že právě jemu rozhodčí zvedne ruku. “Já bych to Pirátovi dal, do jisté míry mu samozřejmě pomohl i ten trestný bod, ale vlastně ne, protože do pátého kola se šlo za remízového stavu u dvou bodových, což je to podstatné. Kdyby Naruszczka to páté kolo vyhrál, tak se stal prozatímním šampionem on.”

Zápas se neobešel bez malé kontroverze, když rozhodčí Václav Přibyl strhnul Naruszczkovi bod, jelikož soupeři opakovaně držel rukavice. Nedošlo však k přerušení zápasu, Polák tedy o trestu pravděpodobně nevěděl. Jak bylo řečeno, stržený bod výsledek nakonec neovlivnil, Polská výprava nicméně byla i tak velmi nespokojena. Promotér prozradil, že dokonce na hotelu Přibyla slovně konfrontovali.

Rozhodčí si navíc ještě na turnaji vyslechli stížnost od bývalého šampiona střední váhy - Karlose Vémoly, který se s výsledkem taktéž nemohl srovnat. “Tady se názorově rozhodně nesejdeme. A nelíbí se mi, že to shazuje,” řekl Novotný s tím, že měl Krištofič na přípravu maximálně čtyři týdny, ta ale nemohla být plnohodnotná, protože mu byl zápas potvrzen teprve dva týdny před turnajem.

Otázkou samozřejmě zůstává, zda se Karlos Vémola stihne dát dohromady na prosincový turnaj. V posledním vysílání naznačil, že si s doktory naplánoval další kontrolu na příští pondělí, právě tehdy budou všichni o něco moudřejší. Krištofič přiznal, že pro něj Karlos bude náročnější soupeř, věří ale, že pokud zvládne absolvovat plnohodnotnou přípravu, dokáže ho porazit. Dokonce zvažuje, že by se svými kolegy ze Spartakus Fight Gymu vyrazil na kemp do Spojených států, o tom ale zatím není rozhodnuto. “Vím, že ta příprava bude úplně jiná, nastoupím v úplně jiné formě, bude to zase úplně jiný Pirát.”

Zdroje:  MMA letem světem , Samuel Krištofič YouTube

Nejnovější články