Pirát se pere s váhou, zatímco Lohoré odstraňuje chyby a slibuje do Gamechangeru svou nejlepší verzi

Pirát se pere s váhou, zatímco Lohoré odstraňuje chyby a slibuje do Gamechangeru svou nejlepší verzi Samuel Pirát Krištofič - Štvanice | zdroj: Profimedia

Již tento víkend uvidíme úvodní duely pyramidy Tipsport Gamechanger. Jak se chystají Alex Lohoré a Samuel Krištofič?

Alex Lohoré je znám pro svéhlavý přístup k přípravě. Sparringům se spíše vyhýbal, raději trénoval o samotě. Přišla ale změna. “V minulosti jsem vše dělal sám pod dohledem různých trenérů, teď se už potkávám s dalšími bojovníky,” řekl v rozhovoru pro Oktagon. Během přípravy na Gamechanger navštěvoval například Great Britain Top Team, kde se pod vedením Ashleigho Grimshawa věnoval BJJ. “Je to zřejmě jeden z nejlepších kroků, jaké jsem za svou kariéru udělal,” pochvaloval si kemp.

Zkušenosti nabírá i od ostatních bojovníků, byť mnohdy nejde o profesionály. “Amatéři jsou na skvělé úrovni. Když jsem začínal já, nebyli amatéři ani zdaleka tak dobří.” Lohoré se nyní snaží pilovat vše, co by se mu v prvním kole pyramidy mohlo hodit, není ostatně vyloučeno, že se Krištofič pokusí přenést souboj na zem. “Abych byl upřímný, myslím si, že můj grappling je lepší než striking,” řekl s úsměvem. Jedním dechem ale dodal, že se v postoji nikdy necítil tak dobře jako nyní.

“Da Killa Kid” si naposledy perfektně pohlídal Matúše Juráčka a výstavním knockoutem ve třetím kole si zajistil pozici v turnaji o milion eur. Od zápasu sice uběhly teprve dva měsíce, sám je ale přesvědčen, že se za tu dobu stihl výrazně posunout. “Nemůžu se dočkat, až předvedu všechny ty věci, kterým jsem se věnoval během tohoto kempu. Vychytal jsem všechny malé chybičky, které jsem dělal, učím se nové věci, přidávám nové techniky do svého repertoáru. Je to skvělé, užívám si to.”

A jak je na tom Samuel Krištofič? “Pirát” přiznává, že nyní bojuje především s váhou, což je znát hned na první pohled. “Ano, jsem pohublý, ale cítím se velmi dobře,” prohlásil v rámci svého posledního vysílání. Do welteru naposledy navážil v září roku 2019, od té doby úřaduje ve střední váze, na níž si zvykl. Za poslední dva měsíce se mu podařilo shodit 14 kilogramů, to však zdaleka není všechno. “Bude to dřina dostat se na tu 77, pořád není jisté, jestli se tam dostanu,” přiznal lehké obavy. Do limitu mu v neděli zbývalo 8,8 kilogramu. “Mám z toho samozřejmě respekt, ale momentálně se cítím velmi dobře.” Začátkem posledního týdne už z jídelníčku úplně zmizela sůl a do těla začíná pumpovat více vody.

Právě splnění váhového limitu je nyní to hlavní, na co upíná svou pozornost. “Víc se soustředím na váhu než na to, co chci dělat v zápase. Protože ta energie bude chybět, žádné sacharidy, žádná sůl… Nebude to nic příjemného, je potřeba, aby ta voda odcházela,” vysvětlil, přičemž dodal, že se pomalu začíná připravovat na náročné sauny. “Organismu a sobě samému teď budu dělat nechutné věci, ale to je součást této hry. Sám jsem si vybral, že půjdu do 77, velikost turnaje a odměny za to určitě stojí.” A pokud by limit nesplnil? Pak do prvního zápasu ani nenastoupí a z turnaje automaticky vypadává.

V hlavě nemá ani konkrétní scénář sobotního zápasu, ačkoli by se mu líbilo, kdyby se mu podařilo rozhodnout před limitem. “Když tě někdo knockoutuje, tak nemůžeš nic říct, nemůžeš se na nic vymluvit.” Krištofič nicméně zmínil důležitý úkol, s nímž půjde do prvního kola většina zápasníků. Během úvodního duelu se chce za každou cenu vyhnout vážnějšímu zranění. “Beru samozřejmě jakékoliv vítězství, hlavně ať se nezraním. Z posledních zápasů jsem si vždy odnesl nějakou zlomeninu, a to by v tomto turnaji byl velký problém.”

To by mohlo znamenat, že budeme svědky opartnějších a kontrolovaných výkonů, bodoví sudí pravděpodobně budou mít plné ruce práce. Jestli se tento předpoklad potvrdí, to se dozvíme v sobotu. Turnaj Oktagon 40 začíná v 18:00 hodin, celou akci můžete sledovat na stránkách Oktagon.tv.

Zdroje:  Samuel Krištofič YouTube , Oktagon MMA - YouTube

Nejnovější články