Šampion Kincl prozradil taktiku na Bryczeka. Během přípravy chce využít služeb ostrých postojářů

Šampion Kincl prozradil taktiku na Bryczeka. Během přípravy chce využít služeb ostrých postojářů Patrik Kincl vs. Robert Bryczek | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Šampion střední váhy zhodnotil excelentní výkon Roberta Bryczeka, přičemž naznačil, jak by se mohl vyvíjet jejich vzájemný zápas.

Patrik Kincl se objevil jako host ve vysílání MMA letem světem, kde s Ondřejem Novotným rozebíral turnaj na Štvanici a další témata. Řeč pochopitelně přišla i na výkon Roberta Bryczeka, který dostál své pověsti nekompromisního knockoutéra, když hned v první minutě sestřelil Samuela Krištofiče.

“Netušil jsem, že to bude takhle rychle, ale z toho, co jsem pozoroval na vážení, mi Bryczek přišel úplně soustředěný na zápas, aby si došel pro titulovou šanci,” okomentoval zápas. Na slovenské straně naopak vypozoroval pochybnosti. “Z toho, co jsem viděl, mi Pirát přišel, že je smířený s tím, že může prohrát. Ne, že tam jde prohrát, ale je smířený s tím, že to tak může být.”

“Pirát” rozjetého Poláka nezastavil, příště to tedy zkusí Kincl. A jak sám přiznal, bude to nelehký úkol. “Bude to oříšek… Když se mu daří, tak je excelentní, připomíná mi to takovou tu rusko-čečenskou mentalitu. Když borcům fouká do plachty, tak jsou nesmrtelní, takže je důležité nabourat jeho hru hned na začátku a od prvního kola, od první vteřiny zasévat semínko pochybnosti.”

Úřadující šampion střední váhy bohužel nebude mít mnoho studijních materiálů, Bryczek se totiž v kleci dlouho nezdržuje. Všech svých pět posledních zápasů urval v prvním kole a maximálně do třetí minuty. Mnoho věcí tak zřejmě vyplave na povrch až během obhajoby. “Informace budu sbírat, kde se dá. Nakoukám si všechny zápasy a pak budu zkoušet vytahovat nějaké informace z Polska (smích).”

Do zápasu bude chtít přijít s jasnou taktikou a nějakou představou, sám ale přiznává, že realita může být jiná. “Nesmím chytit nějakou tu jeho šlupu, tu má, jako když kopne kůň. Budu pracovat na tom, abych ho od prvního kola byl schopen utavit. Ve finále je jedno, jestli se vystřílí do vzduchu, když mě netrefí, nebo jestli tam bude nějaká klinčovačka, stažení na zem, to uvidíme.” Velkou důležitost přikládá aktivnímu pohybu na nohách, aby utekl devastujícím úderům.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

A s kým se na dalšího vyzyvatele hodlá připravovat? Během vysílání prozradil, že by si rád vzal k ruce hlavně šikovné a “ostré” postojáře. “Líbil by se mi Vlasto Čepo, ale tam to asi smrdí tím, že se dřív nebo později potkáme.” To následně potvrdil i Novotný. “Bezpochyby. Čepo je zápas od titulu.” Také by se mu zamlouval Radovan Úškrt, v záloze má i čistokrevné postojáře.

Termín zápasu zatím ještě nezná, na tom se ještě musí domluvit. Bryczek je však zřejmě bez zranění, takže duelu nic nebrání. Teoreticky bychom se tedy mohli dočkat relativně brzy.

Zdroje:  MMA letem světem

Nejnovější články