„Stačí jedna rána,“ věří Mikulášek. Podle Vémoly ale nepřežije první kolo

„Stačí jedna rána,“ věří Mikulášek. Podle Vémoly ale nepřežije první kolo zdroj: Profimedia

Vyostřený trashtalk se v sobotu vyřeší na turnaji Oktagon 19. „Baba Jaga“ s „Terminátorem“ finišují náročnou přípravu.

Když Karlos Vémola zpětně analyzuje zápas s Attilou Véghem, vidí jednu zásadní chybu. Šlo o moment, který přišel po čtyřiceti vteřinách prvního kola, kdy Végh trefil pravý hák, což Karlosem výrazně otřáslo. „Attila je zkušený zápasník, byla to jenom otázka času. Po té první ráně už jsem v tom zápasu nebyl,“ přiznává s těžkým srdcem „Terminátor“. Následně se sice pokusil do zápasu vrátit, pravý hák ho ale krátce po dvou minutách vypnul. Karlos přiznává, že ho prohra bude trápit do konce života. Nijak nezastírá, že po ní uvažoval, zda neukončit kariéru, sen o návratu do UFC už je ostatně dávno pryč. Přeci jen v sobě ale našel novou sílu, především díky mladým bojovníkům, které se snaží motivovat a být jim vzorem. Právě jim chce ukázat, že by se člověk kvůli jedné prohře neměl vzdávat.

Cestu za odvetou s Véghem si nijak neulehčuje, ba naopak. Po opatrném souboji s Thomasem Robertsenem prohlásil, že Mikuláška ukončí v prvním kole. A pokud se mise nepodaří, pověsí rukavice na hřebík. Podle všeho nešlo o euforii z vítězného zápasu, ale o vážně míněná slova, která potvrdil v dalších rozhovorech. Vémola se zkrátka chce poměřovat s těmi nejlepšími, kam podle něj Mikulášek nepatří. A právě proto věří, že by měl bohumínského bojovníka bez problémů přejet hned v prvním kole.

Vémola sice i nadále piluje postoj ve Spejbl gymu, zdá se ale, že se nebude chtít zdržovat a Mikuláška co nejdříve vezme na zem. „Že ho strhnu do half-guardu nebo mountu, je víc než jasné. Záleží na tom, jak je připravený, jaké má srdce, jak dlouho ten tlak vydrží,“ předpověděl wrestler. Podle něj se může stát, že Mikulášek po chvíli udělá chybu, přetočí se do špatné pozice a nabídne šanci na ukončení. Karlos potvrdil, že v takovém případě jí určitě využije, to je pro něj priorita.

Václav Mikulášek vzbuzoval velké emoce už během prvního zápasu pod organizací Oktagon MMA. S Ondřejem Raškou předvedl velmi solidní a divácky atraktivní zápas. Následně ho ale zastavil Milan Ďatelinka, který za necelou minutu a půl dotáhl rear-naked-choke. Právě tento duel mu většina fanoušků z opačného tábora předhazuje. „Já se nikdy nevymlouvám,“ komentuje Václav nepříjemnou porážku. „Neměl jsem nastupovat. Nebylo to kvůli zranění, měl jsem spíš osobní problémy, ale to je život. Ber, nebo nech být.“ Chuť si následně spravil vítězstvím s Branislavem Zuzákem.

Není žádným tajemstvím, že se na životní zápas proti Vémolovi připravoval ve Spartakus Fight Gymu pod dohledem Attily Végha. Sám dodává, že šlo o jeden z nejlepších kempů, jakými si prošel. Právě zde Václav doháněl mezery v boji na zemi. Vémolovi nicméně Mikuláškova spolupráce s Véghem vrásky na čele nedělá. Symbolicky mu oplatil stejnou mincí, když si na trénink přizval Tomáše Pelešku, který „Babu Jagu“ porazil na turnaji Gladork Arena 9. Do klece Vémolu opět doprovodí André Reinders, i on věří, že Karlos ukončí bitvu v prvním kole.

Mikulášek by se boji na zemi samozřejmě nejraději vyhnul. Sám sebe považuje za lepšího strikera. „Já budu v zápase stoprocentně rychlejší, pohyblivější a přesnější.“ Závěrečná část přípravy probíhá v HDP gymu v Petrovicích u Karviné. Zápas s veteránem UFC bral nejprve jako show, v níž nemá co ztratit, časem ale uvěřil, že by mohl odejít jako vítěz. „On ví, že je skleněný, že už ta hlava nesnese tolik, i když se mě nebojí, i když si myslí, že jsem nejhorší soupeř, pořád stačí jedna rána.“

Duel Vémola vs. Mikulášek je hlavním zápasem turnaje Oktagon 19, který se uskuteční v sobotu 5. 12. od 18:00. Nezbývá než doufat, že se pořadatelům vyhnou komplikace a vše proběhne dle plánu. Turnaj je možné sledovat zakoupením pay per view na Oktagon.tv.

Zdroje:  Oktagon MMA , MMA letem světem

Nejnovější články