Změna plánu? Jsem šampion, nemusím nikam spěchat, hlásí Kincl. Za ukončením se hnát nebude

Změna plánu? Jsem šampion, nemusím nikam spěchat, hlásí Kincl. Za ukončením se hnát nebude Patrik Kincl v souboji s Pirátem | zdroj: FOTO: Se svolením Oktagon MMA

Jen pár dní zbývá do turnaje Oktagon 35, jemuž bude vévodit bitva o trůn střední váhy. Patrik Kincl nejprve slíbil, že Alexe Lohorého ukončí nejpozději ve druhém kole, to už ale dávno neplatí.

Když Alex Lohoré vyzval Patrika Kincla, neodpustil si poznámku, že na něj svým výkonem v souboji s Krištofičem velký dojem neudělal.

“Jenom jsem se smál, bylo to vtipné,” reagoval na šampion jeho slova v rozhovoru s Bryanem Laceym a naznačil, že na něj zkusí udělat dojem v sobotu večer, pro svého rivala má totiž přichystané překvapení. “Da Killa Kid” má podle něj dobrý levým hák a v zápasech se projevuje jako counterpuncher. S tím ale Patrik počítá, během obhajoby plánuje rychlé přískoky, zároveň chce mít ruce neustále nahoře, aby mohl blokovat údery. A hlavně nechce dělat zbytečné chyby.

Přípravu na obhajobu nastartoval Kincl v Norsku, kde se potkal například s Jackem Hermanssonem. “Jack je fajn chlapík. Byl jsem tam už asi popáté, nejsem si jistý. Je to vždycky samozřejmě těžké, ale všechny kempy jsem vnímal jako gamechanger. Naposledy byl v přípravě na Darrena Tilla, bylo to hlavně o sparingu, takže to pro mě bylo skvělé.” Příprava následně pokračovala v Čechách, například v gymu Gorila MMA či v domácí All Sports Academy.

Co konkrétně pro Alexe připravil, o tom mluvit nechtěl. “To je tajemství,” řekl se smíchem. “Měl jsem dostatek času, abych se mohl posunout. Do dalších zápasů mám připravené nové zbraně, doufám, že to všechno prodám. Pracoval jsem na postoji, wrestlingu i na zemi, rád bych ukázal něco nového.”

Alex Lohoré je však přesvědčen, že ho Kincl ničím nepřekvapí. “Řekl bych, že budu mít výhodu ve všech směrech. Je komplexní, nepodceňuju ho, ale není to pro mě nic, s čím bych se už nesetkal. Je spíš wrestler, ale nejde si za ukončením,” vysvětlil a poukázal na zápas s “Pirátem”, kde měl Patrik sice hodně příležitostí k ukončení zápasu, ani jednu ale nedotáhl do konce. “Vidím slabiny v jeho postoji i grapplingu. Je to skvělý wrestler, umí člověka sundat na zem, ale tam už nedokáže udělat další krok. A toho budu chtít využít.”

Lohoré se také nechal slyšet, že na sobě hodně zapracoval, krom technických dovedností nabral na váze, aby se nemusel pasovat s těžšími soupeři. A to vše chce nyní zúročit v druhé titulové šanci. “Nemyslím si, že vydrží víc než jedno kolo,” konstatoval, přičemž zdůraznil, že bude připraven na plných 25 minut boje. “Budu se držet toho, co jsem řekl – ukončím ho v prvním kole. Ale nejsem si jistý, kde se to stane. Bude záležet na Kinclovi, on rozhodne, kde ho ukončím. Když mi nastaví krk, uškrtím ho, když se mnou bude chtít bojovat v postoji, čeká ho knockout.”

O tom ale šampion pochybuje. “Koukal jsem na jeho zápasy a nemyslím si, že rozhoduje v prvním kole. Sedí mu counterpunching, takže záleží hlavně na mně. Neřekl bych, že si půjde pro ukončení v prvním kole.”

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

Také Kincl v predikci k vývoji zápasu přislíbil, že soupeře ukončí, byl přesvědčen, že se mu to povede nejpozději ve druhém kole. To už ale neplatí. “Řekl bych, že bych klidně mohl, ale něco jsem si uvědomil. Jsem šampion Oktagonu, nemusím nikam spěchat. Vždycky jsem se snažil zápasy ukončit, ale teď nemusím, jsem prostě šampion. Jestli to bude chtít, tak si pro to bude muset přijít.” Zdá se, že zkusí přenechat iniciativu svému soupeři. Sám chce bojovat hlavně chytře. Když bude mít příležitost zápas ukončit, tak jí samozřejmě využije, ale nechce nic slibovat. Zatím to vypadá, že se během hlavního zápasu večera může stát prakticky cokoli.

Zdroje:  Youtube Oktagon MMA

Nejnovější články