Polský Ken si vyzkouší MMA, v kleci poměří síly se ženou

Polský Ken si vyzkouší MMA, v kleci poměří síly se ženou Polský Ken se pilně připravuje na svůj první a možná i poslední MMA zápas. | zdroj: Profimedia

Polský Ken našel rovnocenného soupeře a pilně se připravuje na svou premiéru v MMA. Tréninku prý věnuje většinu svého času.

Polská MMA scéna se v poslední době vydala poněkud zvláštním směrem, už nestačí zápasy celebrit a organizace se mezi sebou předhánějí, kdo vymyslí šílenější zápas. Nedávno jsme tak mohli sledovat například hromadnou bitku dívek nebo souboj tři na jednoho, který ale neměl dlouhého trvání. Organizace MMA-VIP nyní na říjen zlákala „živého Kena“ Michala Przybylowicze, který chce bořit předsudky.

„Uvažoval jsem o něčem takovém už jako malé dítě. Vím, že na to nevypadám, a také vím, že všichni počítají s tím, že mi někdo nakope zadek. Můj vzhled neodráží to, co ve mně je, půjdu tam vyhrát, ne si jen vydělat peníze“ prozradil Ken, jehož tvář byla vymodelována množstvím plastickým operací. Většina ostatních bojovníků se ale během úvodní tiskové konference nedokázala ubránit potutelnému smíchu. „Soupeře si nechci vybírat, nechám to na organizaci, jen bych prosil někoho vyrovnaného,“ nechal se Przybylowicz ještě slyšet, zná totiž své limity.

Volba organizátorů nakonec padla na Wiktorii Domzalskou, pro niž to bude v kleci rovněž premiéra. „Svého soupeře nepodceňuji, tvrdě trénuji. Uvidíme, jak to dopadne. Něco na něj chystáme,“ sdělila mladá studentka sociologie, detaily prozradit samozřejmě nechtěla.

„Jeden takový zápas už byl kdysi v Rusku, ale v Polsku se muž a žena utkají poprvé,“ neskrýval své nadšení šéf MMA VIP Marcin Najman, sám aktivní, leč nepříliš úspěšný, bojovník s přezdívkou „El Testosteron“. Mnozí fanoušci bojových sportů mu vyčítají, že je svojí show degraduje. On ale bizarní zápasy obhajuje:

„Mnozí z vás vidí v podivínech jen skandál a peníze. Málo z vás už ale vidí sociální aspekty. Podívejte se na Michala, který se jinak věnuje vykládání tarotových karet. Nebýt naší federace, tak by měl ke sportu daleko. Dnes je ale pro něj prioritou. Je něco špatného na tom, že je kontroverzní postavou? Michala na Instagramu sledují tisíce lidí, pokud přivede ke sportu alespoň procento z nich, bude to skvělé a pomůže to všem.“

A co na zápas proti dívce říká sám Ken? „Nemám problém bojovat se ženou. Věřím, že máme rovné podmínky, protože dlouho netrénuji a nikdy jsem nebyl silný.“ Przybylowicz už zveřejnil video ze svých tréninků, kterým prý nyní věnuje většinu svého času. Jeho aktuální formu tedy můžete posoudit sami.

Akce MMA VIP 3 se odehraje 29. října a kromě souboje muže s ženou bude k vidění spousta dalších nevšedních zápasů, většinou mezi polskými celebritami. 

Zdroje:  mma-vip.pl

Nejnovější články