Adesanya tipuje výsledek zápasu mezi Blachowiczem a Pereirou

Adesanya tipuje výsledek zápasu mezi Blachowiczem a Pereirou Israel Adesanya | zdroj: Profimedia

Ostře sledovaný víkendový zápas polotěžké váhy UFC skončí podle Israele Adesanyi tvrdým knockoutem.

Kdo se utká s nejlepším českým MMA bojovníkem Jiřím Procházkou o volný titul polotěžké váhy UFC? Na tuto otázku bychom měli najít odpověď už tento víkend, kdy se na nabitém turnaji UFC 291 v hlavním předzápase utkají Alex Pereira a Jan Blachowicz. A mělo by jít rozhodně o hodně zajímavou podívanou. Ukončení před limitem bude totiž vzhledem ke schopnostem obou borců viset ve vzduchu nejspíš už od prvního kola.

Pereira jako bývalý kickboxer dominuje hlavně v postoji a svými tvrdými kopy a neméně silnými údery dokáže vypnout téměř kohokoliv. O tom ostatně svědčí také jeho profesionální MMA statistiky. Ty ukazují, že ze sedmi vítězství jich hned šest získal pomocí KO.

I Blachowicz, který patří k silovým univerzálům, umí rozdat pekelně nepříjemné rány a navíc dokáže šikovným takedownem souboj hodně rychle přenést na zem, kde své protivníky velice rád škrtí na což v minulých letech dojeli takoví bojovníci jako Nikita Krylov nebo Devin Clark.

O nebezpečnosti obou fighterů se přesvědčil také nynější šampion šampion střední váhy Israel Adesanya, který od Blachowicze utrpěl první porážku kariéry a s Pereirou má po dubnovém vítězství vyrovnané skóre 1:1 (v MMA, celkově při započtení výsledků z kicboxu prohrává 1:3 na zápasy). Na svém soukromém youtubovém kanále si tak tento týden díky tomu dovolil odhadnout průběh nadcházejícího zápasu.

„Jsou to dva borci, se kterými jsem bojoval a oba dva mě porazili,“ řekl Adesanya. „Takže je zajímavé vidět, jak se to nakonec propojilo. Jsou tu různé prvky a jeden z nich je ten grapplingový. Jan by se mohl pokusit hned na začátku přenést boj na zem, aby mu vzal sílu, šance v postoji a vyčerpal ho.“

„Ale myslím, že to bude hodně v postoji. Jan se ho pokusí dostat na zem, není hloupý. Takže Alexi, prostě kurva použij to koleno. Umí ho dobře načasovat, ale jen v útoku. Když je ale v defenzivě a někdo se do něj pustí, to musí nadrilovat a mít to ve svém arzenálu, aby byl schopen se ubránit, když někdo udělá lajdácký takedown.“

Z Adesanyových slov není těžké vyčíst, koho ve víkendovém duelu favorizuje. Podle jeho názoru zvítězí Pereira pomocí dalšího knockoutu. A tento tip obhajuje i přes fakt, že Blachowicze se během celé kariéry podařilo vypnout pouhým dvěma soupeřům a to ještě v dobách jeho působení v KSW. V UFC na jeho tvrdou bradu ještě nikdo recept nenašel.

„Pokud Jan udělá to, co si myslím, že udělá, schytá levý hák,“ prohlásil Adesanya. „Nemyslím si, že to bude probíhat dlouho. Pokud ano, Jan vyhraje. Blachowiczovu sílu jsem v tomhle pocítil i já. Ale myslím, že Alex má tvrdší údery. Je to způsob, jakým je posílá. Je to technika, jakou je dává, práce s těžištěm. Neběhá, nehýbe se, jen je rozdává. Když vás dostane tam, kam chce, tak si do nich sedne. Zejména u pletiva, prostě tam stojí a posílá to tam, takže je schopen zasahovat silněji.

„Jan by se určitě mohl naučit mlátit s větší silou, ale pokud dostane Alexe na zem, tak si myslím, že ho tam bude tři kola jenom kontrolovat. Takže si vsadím na Alexovo vítězství knockoutem.“

Jak zápas doopravdy dopadne se dozvíme už v noci ze soboty na neděli. Hlavní karta turnaje UFC 291, které vévodí třeskutá odveta mezi Dustinem Poirierem a Justinem Gaethjem startuje ve 4 hodiny ráno našeho času.

Zdroje:  Youtube

Nejnovější články