Adesanya věří, že mohl svého soupeře vypnout v prvním kole

Adesanya věří, že mohl svého soupeře vypnout v prvním kole Israel Adesanya - Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

I přes skvělé vítězství tak Adesanya našel na svém výkonu malinkou šmouhu.

Střední váha v UFC má nového šampiona. Israel Adesanya potvrdil, že dočasný pás (interim) nezískal jen náhodou. Po KO, které uštědřil ve druhém kole Robertu Whittakerovi, si tak může užívat pozici nejlepšího bojovníka této váhové divize v UFC (náš článek).

Na pozápasové tiskové konferenci se Adesanya dmul pýchou, která zářila na všechny strany a hned se také vysmál kritikům, kteří před zápasem tvrdili, že proti Whittakerovi nedokáže uspět. "Právě jsem vám ukázal, že to dokážu. Nejspíš proto, že nemám sílu na to někoho knokautovat a mám slabé ruce. Bůůůů."

Ironickým zabučením chtěl nejspíš dokázat, že už šlo o jeho osmnáctou výhru v řadě a během své profesionální kariéry nenašel přemožitele a že by ho neměl podceňovat vůbec nikdo. Nad Whittakerem opravdu dominoval. Pomohlo mu prý také, že se jeho soupeř rychle unavil. "Moc do toho nastoupil. Můžete dělat co chcete, ale pak už to neskryjete. Jsou to feromony. A já to z něho cítil. Dělal správné pohyby, ale nebyla tam energie, takže jsem dokázal všemu předcházet."

I přes absolutní úspěch byl Adesanya malinko nespokojený. Litoval, že svého soupeře nedokázal porazit už v prvním kole, kdy byl Whittaker na zemi, ale vše přerušil zvon ukončující kolo. "Držel jsem pěsti u těla. To bylo hloupé. Měl jsem ho praštit, ještě než na něj skočil rozhodčí. Myslím, že ten ho zachránil."

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články