Alexander Gustafsson hlásí návrat! V květnu si to v UFC rozdá s Benem Rothwellem

Alexander Gustafsson hlásí návrat! V květnu si to v UFC rozdá s Benem Rothwellem Alexander Gustafsson | zdroj: Profimedia

Alexander Gustafsson překonal všechna zranění a může se tak konečně pokusit zastavit sérii tří porážek v řadě.

Švéd Alexander Gustafsson, který je bývalým trojnásobným vyzyvatelem polotěžké váhy, se v květnu po hodně dlouhé době (téměř dvou letech) opět ukáže v profesionálním zápase MMA. V nejtěžší váhové kategorii UFC ho prověří velice zkušený americký pořez Ben Rothwell.

35letý Gustafsson se naposledy v oktagonu objevil v červenci 2020, kdy při svém debutu v těžké divizi schytal hned v prvním kole submisi od Fabricia Werduma, což pro něj znamenalo už třetí porážku v řadě. Od té doby zápolil především se zraněními a s lehkou ztrátou motivace, kterou se mu ale podle několika rozhovorů povedlo znovu naleznout.

Nyní už se těší naprostému zdraví a v jednom ze svých gymů si opět dává každý den naplno do těla. Gustafsson chce totiž dokázat, že jeho příběh v UFC ještě neskončil, a ačkoliv už nemá titulové ambice, tak věří, že v těžké váze dokáže posbírat před definitivním pověšením rukavic na hřebík ještě pár vítězství. Pomoci by mu v tom mohl také doposud neporažený Khamzat Chimaev, se kterým Alexander už dlouho trénuje.

V kleci ho prověří 40letý veterán Ben Rothwell, který v rámci MMA odbojoval úctyhodných padesát tři zápasů. Tento 193 centimetrů měřící a 120 kilogramů vážící obr, jenž sází především na své enormně silné údery, se sice v těžké váze kvůli svým výkonnostním výkyvům mezi absolutní elitu nikdy nedostal, ale fanoušky si svým neustálým chozením do útoku a rozdáváním knockoutů rozhodně získal.

Pro Rothwella nebude Gustafsson první hvězdou z polotěžké váhy, se kterou se ve své divizi utká. Před rokem a půl zde přivítal Ovince St. Preuxe, nad kterým sice silově dominoval, ale úplně nezvládal jeho hbitost a na konci druhého kola ho OSP dokázal pořádně roztancovat. Nakonec tehdy ale Ben přeci jen urval těsné vítězství na body.

Jestli se mu to podaří i proti Gustafssonovi se dozvíme už za pár měsíců. Souboj těchto ostřílených harcovníků, který by mohl nabídnout nejeden skvělý moment plný tvrdých střetů, je naplánovaný na 21. května.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články