Brazilský uragán Walker se dnes v noci pokusí porazit svého krajana Santose. Potom by rád Jiřího Procházku

Brazilský uragán Walker se dnes v noci pokusí porazit svého krajana Santose. Potom by rád Jiřího Procházku Přísný staredown mezi Thiago Santosem a Johnny Walkerem. | zdroj: Profimedia

Thiago Santos bude dnes v noci proti Johnnymu Walkerovi na turnaji UFC Vegas 38 hájit pátou příčku polotěžké váhy.

Na bojovníka polotěžké váhy Thiaga Santose si jistě vzpomínají čeští fanoušci, kteří navštívili v předloňském únoru pražský turnaj UFC v O2 Aréně. Brazilec, jenž je díky svým extrémně tvrdým úderům přezdívaný v portugalštině „Marreta“ (v češtině „Kladivo“) tehdy předvedl velice solidní výkon a ve třetím kole technickým knockoutem vyřídil nynějšího šampiona Jana Blachowicze.

Santos si tímto vítězstvím zajistil titulový zápas proti Jonu Jonesovi, kterému sice zvládl poměrně slušně konkurovat, ale nakonec po pětikolové bitvě podlehl těsně na body. Od té doby se tomuto jihoamerickému bijci nedaří a momentálně se tak veze na hodně nepříjemné šňůře tří prorážek v řadě, které navíc doplnilo vážné zranění kolene a následná operace.

Nyní už je však Santos pořádku a bude se snažit ukázat, že má stále polotěžké divizi co nabídnout, a že porážka s Teixeirou i Rakičem byly jenom náhody. „To, co říkám nejsou výmluvy, ale proti Teixeirovi jsem téměř vůbec nekopal,“ podotkl Santos v rozhovoru pro server MMA Junkie. „Proti Rakičovi jsem už kopal a lépe se pohyboval. Stále rostu, víte? Je to pokrok. A nadcházející zápas bude ještě lepší.“

Víkendový duel mu však přinese těžkou zkoušku. Jeho krajan Johnny Walker, který je stejně jako Santos skvělým strikerem, jde do klece s velkou motivací. Překonal totiž táhle nespecifikované zranění hrudníku a po roce bude chtít navázat na vítězství nad Ryanem Spannem, kterého tehdy utloukl již v prvním kole.

Další výhra by ho totiž katapultovala až na Santosovu pátou příčku, což by ho do budoucna mohlo velice silně přiblížit k jeho vytouženému titulovému zápasu, jehož se v průběhu svojí kariéry ještě nikdy nedočkal. Před tímto zápasem si tak prý Walker dal maximálně do těla a podstoupil prý jednu z nejtvrdších příprav.

„Přípravný kemp byl naprosté peklo,“ řekl Walker pro MMA Fighting. „Opravdu mě vzali do pekla. Doufám, že mě tam vezme i Thiago, protože se chci cítit jako doma. Protože peklo byl můj domov. Byl jsem tam mnohokrát a chci, aby mě vzal pryč z mé komfortní zóny."


"Trénoval jsem opravdu tvrdě a jsem dobře připravený, takže nemám potřebu zápas ukončit co nejrychleji. Doufám, že hlavně předvedu opravdu skvělou show pro lidi a že jim ukážu své srdce, techniku a všechno... Doufám, že uděláme opravdu skvělou show a bude z toho zápas večera nebo možná i zápas roku,“ prohlásil brazilský uragán, který si podle vlastních slov brousí zuby i na Jirku Procházku. "Po tomto zápase se Santosem věřím, že se mi podaří dostat někoho z první desítky. Třeba Jiřího Procházku. Santos je pro mě teď dobrou zkouškou, ukáže mi, jestli mám na to, abych porážel ty nejlepší. Když to dopadne dobře, tak může jít na řadu Procházka a pak už by se dalo mluvit o titulové šanci. Je mi to jedno. Popravdě řečeno, jsem tady, abych je všechny porazil a ukázal jim, že jsem tady kvůli titulu," řekl velice optimisticky Walker.

Zítra v noci nás každopádně bude čekat bitva dvou elitních postojářů, jenž si rozhodně nic nedarují a půjdou si hned od prvních vteřin po krku. Hlavní karta, které vévodí právě duel mezi Santosem a Walkerem, začíná už hodinu po půlnoci. Pokud by se vám však nechtělo ponocovat, tak nezoufejte - náš web vám v průběhu neděle přinese reportáže z toho nejzajímavějšího, co se v průběhu galavečera událo.

Zdroje:  MMA Fighting , MMA Junkie , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články