Bývalého šampiona Dominicka Cruze netrápí, že bude o víkendu dělat „předskokana“ a těší se na zábavný souboj

Bývalého šampiona Dominicka Cruze netrápí, že bude o víkendu dělat „předskokana“ a těší se na zábavný souboj Dominick Cruz | zdroj: Getty Images

Dominick Cruz nastoupí o víkendu po dlouhé době jako předskokan před hlavní kartou, na sebevědomí mu to však neubírá.

Bývalý několikanásobný majitel titulu bantamové váhy UFC Dominick Cruz držel dlouho na svém kontě pouhou jednu jedinou porážku. To platilo až do roku 2016, kdy ho v prosinci na body pokořil Cody Garbrandt, který mu přerušil parádní sérii 13 výher v řadě a vysvlékl ho ze šampionského pásu.

Cruz byl v minulosti velmi náchylný na zranění a i po zápase s Garbrandtem měl neustálé zdravotní problémy. Nejdříve mu byl diagnostikován syndrom patní ostruhy, jenž mu začal značně omezovat chůzi. Následně utrpěl zlomeninu ruky a po vyléčení si pro změnu poranil rameno. Díky těmto nepříjemnostem se tak musel vzdát na tři a půl roku jakéhokoliv bojování.

Tato vynucená pauza se velice pravděpodobně podepsala i na jeho posledním výkonu. Když se v květnu roku 2020 opět postavil do klece proti tehdejšímu šampionovi Henrymu Cejudovi, tak byl jednoznačně za toho horšího, což vyplynulo v TKO, které Cruz inkasoval dvě vteřiny před koncem druhého kola.

Nyní se ukáže na víkendovém turnaji UFC 259 po hodně dlouhé době jako předskokan před hlavní kartou večera, v rámci prelims, a navíc z pozice mimo TOP 10, protože momentálně drží v bantamovém žebříčku jedenáctou příčku. Proti němu nastoupí neumístěný Casey Kenney. I přes tento sešup se však Cruz stále považuje za jednoho z nejlepších a sebevědomí mu rozhodně nechybí.

„Vím, že jsem teď označkovaný jako ten, který moc často nebojuje. Ale pořád jsem jedním ze sedmi šampionů, kteří obhájili titul třikrát za jeden rok. A to bylo velmi ostré tempo,“ řekl Cruz v rozhovoru pro server DAZN News. „Jsem na to velmi hrdý. Nemluvě o tom, že jsem v tu dobu vyčistil celou TOP 10. Porazil jsem každého. To pro mě znamená, že jsem jedním z nejlepších.“

„Ve vedení UFC vědí, co dělají. Já si tohle místo na kartě nevybral. Dali mi ho oni. A myslím, že je to z jejich strany strategie. Mají bývalého držitele držitele titulu na vrcholku prelims. Proti mně dali Caseyho Kenneyho, protože opravdu bojuje. Nefláká se. Bude to velice zábavný zápas.“

Cruz tento duel bere především jako novou kapitolu a nový test. Zda v něm uspěje se dozvíme už tento víkend. Prelims začínají v neděli ve dvě hodiny ráno a hlavní karta, která obsahuje hned tři titulové zápasy odstartuje ve čtyři.

Zdroje:  DAZN

Nejnovější články