Bývalý šampion Luke Rockhold směřuje ke konci kariéry

Bývalý šampion Luke Rockhold směřuje ke konci kariéry zdroj: Profimedia

Za jeho rozhodnutím stojí nejspíš několik porážek i vleklá zranění.

Bývalý šampion střední váhy UFC Luke Rockhold nejspíš už nikdy nevleze do oktagonu. To prozradil včera večer pro televizi ESPN. Nejdříve pouze naznačil větou: "Nemám teď zájem bojovat," ale když byl hned poté dotázán na to, jak moc je pravděpodobné, že už nikdy, odpověděl velice stroze a jasně: "Velmi."

Pětatřicetiletý Rockhold také uvedl, že sice nerad za něčím zavírá dveře, takže nebude klasická tiskovka, kde by odchod oficiálně oznámil, ale návrat do UFC už není v jeho plánech.  A na jednu stranu dává jeho rozhodnutí logiku, protože přes úspěšné momenty bojoval také dlouhodobě se zraněními.

Rockhold dlouho evidoval pouhé dvě porážky a kosil jednoho soupeře za druhým. To ho také vyneslo až do duelu s Chrisem Weidmanem, nad kterým získal titulový pás. O ale hned vzápětí přišel, když ho hned v dalším zápasu doslova sestřelil v prvním kole Michael Bisping. Od té doby zvítězil pouze jedinkrát a momentálně eviduje dvě porážky v řadě.

To nejspíš také způsobila vleklá pauza, způsobená jeho táhlým poraněním holeně. Aby svojí nohu mohl Rockhold doléčit, byl nucený si dát více než rok a půl dlouho pauzu od bojování. Sám se nechal slyšet, že nikdy za celou svojí kariéru, neměl takhle dlouhou pauzu mezi dvěma zápasy.

Po návratu sice porazil Davida Branche, ale hned poté byl nucený pokleknout před Yoelem Romerem a naposledy také letos v červenci před Janem Blachowiczem. Tam také utrpěl zlomenou čelist, která si nakonec vyžádala operaci a zavedení titanové destičky.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články