Bývalý šampion těžké váhy Cain Velasquez chce zpátky do UFC

Bývalý šampion těžké váhy Cain Velasquez chce zpátky do UFC zdroj: Profimedia

Velasquez by rád znovu bojoval v kleci, ale s wrestlingem končit nechce.

V posledních letech nezažil Cain Velasquez ve svojí kariéře moc pozitivních věcí. V roce 2015 mu Fabricio Werdum sebral titulový pás těžké váhy a od té doby se v oktagonu objevil už jenom dvakrát. A když ho letos v únoru Francis Ngannou vypnul během pouhých šestadvaceti vteřin, vypadalo to, že svojí kariéru ultimátního bojovníka ukončí úplně.

Přešel jako x dalších zhrzených fighterů do největší americké wrestlingové organizace WWE a zdálo se, že se tam usadil napořád. Teď ale přichází změna. V pořadu MMA Show Ariel Helwani totiž prozradil, že by chtěl znovu bojovat o UFC. Ovšem pouze za podmínky, že by mu stávající wrestlerský kontrakt stále platil.

"Chtěl bych znovu bojovat, když mi někdo neřekne něco jiného," sdělil Velasquez. "Rád bych se vrátil k bojům, ale zároveň chci pokračovat ve wrestlingu. Myslím, že by to bylo možné, pokud by s tím obě organizace souhlasily.  Samozřejmě, že si myslím, že jsem pro obě strany přínosem, takže uvidíme, jak to dopadne."

O podobné věcí dřív UFC nechtěla ani slyšet. Trvala pokaždé na jediném kontraktu a nikdo z jejich bojovníku nesměl působit kdekoliv jinde. Známa byla kauza s Fedorem Emalianenkem, který díky tomu o smlouvu s nejslavnější organizací přišel, protože se stále chtěl věnovat svému milovanému sambu a místo toho podepsal Bellatoru.

Momentálně už je ale situace o dost klidnější a plno zástupců UFC se věnuje profesionálně také brazilskému jiu jitsu nebo řeckořímskému zápasu. Zda to ale nakonec vyjde i Velasquezovi známo není.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články