Dostane respekt, ale také bolest a výprask, věří si mladý talent Hill proti ostřílenému Santosovi

Dostane respekt, ale také bolest a výprask, věří si mladý talent Hill proti ostřílenému Santosovi Jamahal Hill | zdroj: Profimedia

Jamahal Hill překypuje proti zkušenému veteránovi Thiago Santosovi sebevědomím a jde si pro jeho pozici v žebříčku polotěžké váhy.

Polotěžká váha UFC nám nabídne další velmi zajímavý zápas, ve kterém se proti sobě na turnaji UFC Vegas 59 postaví  Thiago „Marreta“ Santos a velice ambiciózní prospekt Jamahal Hill.

Santos je zkušený 38letý bojovník, který je v UFC už téměř 10 let. Za tu dobu se vypracoval v obávaného strikera, který se už dlouho drží na špici polotěžké divize. V roce 2019 se dokonce utkal o titul s legendárním Jonem Jonesem a vůbec si nevedl špatně. Tehdejšímu šampionovi dal pořádně zabrat, a kdyby si v zápase nezranil koleno, mohl možná být prvním, kdo ho porazí. To se ale nestalo a Thiago si bohužel místo titulu odnesl „kletbu Jona Jonese“. Ta spočívá v tom, že většině bojovníků, které tento fenomenální Američan porazil, se poté v oktagonu přestalo dařit. Santos nebyl výjimkou a v dalších 4 utkáních vyhrál jen jednou.

Pořád je ale na šestém místě v žebříčku divize a Jamahal Hill, který okupuje desátou příčku, se chce vítězstvím dostat na jeho pozici. A rozhodně není bez šance. Jedná se totiž o velký talent, který se do UFC dostal teprve před třemi roky. Od té doby si připsal 6 zápasů, z nichž prohrál jediný, když jej na zemi překvapil skotský nezmar Paul Craig a vymknul mu loket. Teď mu tak UFC hází rukavici v podobě zápasu s ostříleným Santosem a americký bojovník je připraven ji zvednout a na svého soupeře si věří: „Je to nebezpečný chlap, pořád umí být nebezpečný a to člověk musí respektovat. Lidi pořád mluví o tom, co se stalo v mém zápase s Paulem Craigem, ale to mě naučilo respektovat tuhle hru. A on respekt dostane. Ale věřte, že tenhle respekt přijde s velkou dávkou bolesti a výpraskem.“

Oba dva bijci preferují boj v postoji. Santos rozdal 15 T/KO z celkových 22 výher a Američan 6 T/KO z 10 vítězství. Co se týče zkušeností, tam jasně vede Brazilec. Ten za svou kariéru odbojoval 32 zápasů, z toho 23 v UFC proti těm nejlepším. Hill má na kontě „jen“ 12 duelů, ale co mu chybí ve zkušenostech, to nahrazuje hladem po vítězství. Pocítili ho i jeho dva poslední soupeři – Jimmy Crute a Johnny Walker oba schytali tvrdé KO v prvním kole.

Santos nemá v plánu Hilla podcenit a právě jeho nebezpečnost je pro něj motivací do zápasu: „Postavit se takovým děsivým chlapům, jako je on, to mě opravdu motivuje,“ řekl Santos serveru Sherdog. „Hill je vysoký, velmi agresivní a neustále chodí dopředu. Procházka, Hill, to jsou přesně ti soupeři, se kterými se rád střetnu. Pevně doufám, že proti mně bude bojovat stejně jako proti Johnnymu Walkerovi a Jimmymu Cruteovi. Pokud ho neknockautuju do druhého kola, budu jej trestat po celých pět kol.“

Brazilec také věří, že neudělá takovou chybu jako jeho krajan Johnny Walker. „Walker bojoval dobře, ale byl zaskočen, když Hill změnil svůj southpaw postoj na ortodoxní a nakonec to od něj schytal. To není můj případ. Já také bojuji v obou střezích. Pokud změní gard, není to pro mě žádné překvapení. V tomto šachovém zápase vidím svou výhodu ve všech oblastech - lepší striking, silnější údery, lepší ve wrestlingu, jiu-jitsu a také jsem zkušenější.“

„Samozřejmě, je to MMA. Hill je velmi talentovaný kluk s dostatečnou silou na to, aby dal KO a zaslouží si veškerý můj respekt, ale opravdu si myslím, že tento zápas vyhraji knockoutem nebo submisí,“ zakončil sebevědomě Santos.

Pokud by se ale Hillovi přece jen podařilo vyhrát, rázem by se octil velice blízko špičky divize a nechybělo by mu moc k tomu, aby se stal jedním z kandidátů na vyzyvatele českého šampiona Jiřího Procházky. Už v minulosti se vyjádřil, že je to jediný soupeř, se kterým by se chtěl utkat. Projít přes Santose ale nebude snadné. Zda se to sebevědomému Američanovi podaří, se dozvíme v neděli okolo 6. hodiny raní.

Zdroje:  Sherdog.com , youtube - UFC

Nejnovější články