Dva titulové zápasy, souboj tvrdých ranařů a premiéra Adesanyova přemožitele. Turnaj UFC 268 už tento víkend!

Dva titulové zápasy, souboj tvrdých ranařů a premiéra Adesanyova přemožitele. Turnaj UFC 268 už tento víkend! Colby Covington - Kamaru Usman | zdroj: Getty Images

Další dávka pořádných soubojů na turnaji UFC 268 nás čeká už o víkendu. Tyto zápasy si rozhodně nenechte ujít.

Ještě ani nevyprchal adrenalin z žil fanoušků po skvělém víkendovém turnaji UFC 267 a už nás UFC láká na další nabitou kartu plnou zajímavých soubojů, kde navíc půjde o dva šampionské tituly. Na co se tedy můžeme nadcházející víkend těšit?

Kamaru Usman vs. Colby Covington 2

Souboj o titul welterové váhy bude na ostří nože. Úřadující šampion Kamaru Usman projel welterovou divizí jako nůž máslem a jediným, kdo jej dokázal opravdu ohrozit, byl před dvěma lety americký buřič Colby Covington, který s Usmanem až do konce čtvrtého kola sváděl úžasnou a vyrovnanou bitvu. V závěrečné pětiminutovce ho ale šampion posadil na zadek tvrdým zadním direktem a následně vyhrál zápas technickým KO.

Nutno říct, že zastavení zápasu přišlo nejspíše o něco dřív, než mělo, na což si také poražený Covington vehementně stěžoval. Teď se oba borci proti sobě postaví znovu a Covington dostane šanci odčinit svoji porážku. Nebude to mít ale vůbec jednoduché, protože Usman vypadá, že se neuvěřitelně zlepšuje s každým zápasem a ze skvělého wrestlera se pomalu ale jistě stává také velice nebezpečný striker.

Rose Namajunas vs. Zhang Weili 2

Dalším titulovým zápasem a rovněž další odvetou, bude duel mezi šampionkou Rose Namajunas a bývalou královnou slámové váhy Zhang Weili. Tyto bojovnice se spolu utkali už před půl rokem, kdy se z vítězství po pouhé minutě radovala Američanka, která Číňanku sejmula nenápadným, ale velice rychlým highkickem, a následně ji dodělala údery na zemi. Weili ale tuto porážku považuje za náhodu a o víkendu by ráda ukázala, že má na víc a chce si šampionský pás odvézt zpátky do Číny.

Justin Gaethje vs. Michael Chandler

Dva bojovníci, kteří milují tvrdé přestřelky, jdou neustále dopředu a mají skvělý wrestling - tenhle zápas nemůže dopadnout špatně. Tedy aspoň pro fanoušky, protože Justin Gaethje i Michael Chandler mají ve zvyku jít do soubojů na plný plyn a je velice nepravděpodobné, že by tato bitva neskončila před limitem. Oba dva jsou bývalí tituloví vyzyvatelé, kterým k šampionskému pásu v lehké divizi chyběl jen poslední krůček a teď by se zase rádi probojovali zpět na vrchol k druhé šanci. Tento duel, který má už teď potenciál nejlepšího zápasu večera, si rozhodně nenechte ujít.

Shane Burgos vs. Billy Quarantillo

UFC dalo zápas mezi Burgosem a Quarantillem na hlavní kartu a očividně ví proč. Shane Burgos sice poslední dva zápasy s Edsonem Barbozou a Joshem Emmettem prohrál, ale pokaždé ukázal skvělou podívanou a za svoji bojovnost si z obou duelů odnesl bonusy za zápas večera. Teď jej čeká další výzva v podobě Billyho Quarantilla, který se do UFC dostal před 2 lety a za tu dobu vyhrál 4 zápasy a jen jednou ochutnal porážku. Billy je tak trochu jako tank, má rád tvrdé přestřelky, neustále jde dopředu a také on ve svém posledním zápase získal bonus za zápas večera.

Frankie Edgar vs. Marlon Vera

Opravdový veterán MMA, bývalý šampion lehké váhy a nyní už 40letý Frankie Edgar se ještě necítí na důchod, a tak si v oktagonu domluvil schůzku s ekvádorským bojovníkem Marlonem Verou. Frankieho poslední výkony určitě nebyly ty nejlepší a jeho obdržené KO kolenem do hlavy od Coryho Sandhagena bolelo i přes obrazovku. Ale třeba se v něm znovu najde oheň, kterým by favorizovaného „Chito“ Veru porazil. Lehké to však rozhodně mít nebude.

Alex Pereira vs. Andreas Michailidis

Hlavní zápas na prelims kartě na sebe bude poutat spoustu pozornosti. Jedná se totiž o první souboj v UFC pro excelentního kickboxera z Brazílie, Alexe Pereiru. Ten je nejen bývalým šampionem dvou divizí prestižní GLORY, ale především mužem, který dvakrát porazil nynějšího šampiona střední váhy UFC, Israela Adesanyu. V roce 2016 jej zdolal na body a o rok později mu dokonce uštědřil velmi tvrdé KO levým hákem.

V MMA není Pereira nováčkem a doposud si odbouchal 4 zápasy, z nichž poslední 3 vyhrál (jak jinak než na KO). UFC se rozhodlo Brazilského kickboxera hned ze startu prověřit řeckým ranařem Andreasem Michailidisem, který je poměrně komplexním bojovníkem, ale přece jen víc tíhne k wrestlingu a následnému „ground and pound“. Bude tedy zajímavé, jak si s ním brazilský postojář poradí, přípravu ale absolvoval po boku Glovera Teixery, takže by to pro něj nemusel být problém.

Bobby Green vs. Al Iaquinta

Duel veterána UFC a realitního makléře, který umí velice dobře bojovat, bude soubojem o důležitou výhru, kterou oba borci nutně potřebují. Oba totiž ve svých minulých dvou zápasech prohráli a pokud se chtějí dostat zpět do Top 15, musí tentokrát uspět. 

Iaquinta se do paměti fanoušků zapsal především jako ten, kdo na poslední chvíli zaskočil do zápasu s Khabibem a dokázal s ním držet krok celých pět kol. Bobby Green zase patří k těm bojovníkům, kteří si pobyt v oktagonu viditelně užívají a rád si se soupeři povídá. Čeká nás tedy nejspíš další ze zábavných zápasů.

Edmen Shahbazyan vs. Nassourdine Imavov

Američan arménského původu, Edmen Shahbazyan, byl považován za korunního prince střední váhy a už se o něm začínalo mluvit v souvislosti s titulovým zápasem, když jeho naděje tvrdě zarazil veterán Derek Brunson, který mu uštědřil první porážku v kariéře. Teď bude mít Shahbazyan šanci na reparát proti houževnatému Dagestánci s francouzským pasem, který má kromě dobrých takedownů také solidní boxing. Pokud se bude chtít Edmen dostat zpět do top desítky, je jasné, že si nemůže dovolit zaváhat.

Turnaj UFC 268 začíná už v sobotu od 11 hodin večer, přičemž prelims jsou naplánovány od 1 hodiny ráno a hlavní karta začne v neděli od 3 hodin ráno.

Zdroje:  ufc.com

Nejnovější články