Holandský mrakodrap a veterán UFC Stefan Struve definitivně ukončil kariéru

Holandský mrakodrap a veterán UFC Stefan Struve definitivně ukončil kariéru Stefan Struve | zdroj: Profimedia

Bojovník těžké váhy UFC Stefan Struve se po několika měsíčním rozmýšlení rozhodl pověsit rukavice na hřebík.

Jistě si vzpomínáte na jeden z nejsilnějších okamžiků turnaje UFC v Praze, který se odehrál v únoru 2019, jímž byl proslov veterána těžké váhy Stefana Struva. Ten po dominantním vítězství (submise ve 2. kole) nad Marcosem Rogériem de Limou přiznal, že delší dobu bojoval se zvětšeným srdcem a prosakující aortální chlopní a se slzami v očích označil pražský duel jako závěrečnou tečku jeho kariéry.

To se ale později změnilo a holandský bojovník s přezdívkou „Skyscraper“ (česky mrakodrap), kterou získal díky své výšce 213 cm, ohlásil, že jednal v emocích a do oktagonu se vrátí. To také udělal a v UFC tak odbojoval ještě další dva zápasy. V těch ale těžce zaostával a s Bennem Rotthwellem i Taiem Tuivasou prohrál v obou případech na KO.

Nyní Struve dospěl k názoru, tentokráte s chladnou hlavou, že je opravdu čas pověsit rukavice na hřebík. K jeho rozhodnutí napomohl především další vleklý zdravotní problém, kvůli kterému musel zrušit několik nabídek k dalším zápasům.

„Během několika posledních měsíců jsem měl dostatek prostoru a času na to, abych si to promyslel a tenhle čas je opravdu vhodný,“napsal Struve na svůj twitterový účet. „Měl jsem problém s vnitřním uchem, se kterým jsem bojoval od loňského května. To mi poškodilo můj vestibulární systém (obsahuje orgán řídící rovnováhu hlavy a těla – pozn. red.).“

„Po testech mi bylo řečeno, že mé poškození způsobila virová infekce a je s největší pravděpodobností trvalé. Když dělám každodenní věci, tak nemám žádné velké problémy a trénuji na normální úrovni, abych byl zdravý a ve formě. Ale extrémní intenzitu, kterou jsem procházel během přípravných kempů, už nezvládám. V tuto chvíli si uvědomuji, že je na prvním místě zdraví a rodina.“

Struve působil v UFC už od roku 2009 a přesto, že nikdy nedosáhl na titulový zápas, tak si připsal v těžké divizi několik slušných zářezů. Například před 8 lety ve druhém kole utloukl nynějšího šampiona Stipeho Miocice a o dva roky později na body přetlačil bývalého držitele prozatímního pásu a vítěze Grand Prix organizace Pride Antonia Rodriga Nogueiru. Během své kariéry získal Struve také několik ocenění za submisi, zápas a výkon večera.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články