Je duel McGregor vs Poirier v ohrožení? UFC se údajně stále nedohodla s Poirierem a uvažuje o jeho náhradě

Je duel McGregor vs Poirier v ohrožení? UFC se údajně stále nedohodla s Poirierem a uvažuje o jeho náhradě zdroj: Profimedia

Dustin Poirier prý brzdí zápas s Conorem McGregorem a chce dostat lepší podmínky. A UFC uvažuje i o jeho náhradě.

Zdá se, že by se fanoušky tolik očekávaný souboj lehké váhy UFC mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem, který by teoreticky mohl být také duelem o prozatímní pás, nemusel vůbec uskutečnit.

Alespoň to si myslí renomovaný reportér ESPN Ariel Helwani, podle kterého není hlavním problémem irský bouřlivák, jak by většina lidí očekávala, ale Dustin Poirier, kterému se stále nelíbí podmínky, za kterých by měl bojovat.

„Boj mezi McGregorem a Poirierem není hotová věc. Nic nebylo podepsáno,“ řekl Helwani v pořadu ESPN UFC: Real or not. „Mimochodem, problémem není McGregor. Ten mi řekl, že chce dychtivě pokračovat ve své kariéře. Pokud jste poslední dobou dávali pozor, tak nebudete překvapeni, že problémem je podepsání smlouvy s Dustinem Poirierem.“

„On je důvodem, proč se 24. října neuskutečnil jeho zápas s Tony Fergusonem a může být také důvodem, proč se 23. ledna neuskuteční souboj s McGregorem. Neznamená to, že by dělal něco špatného. Spíš se snaží dosáhnout dohody, která by mu vyhovovala. A obě strany jsou zatím stále dost daleko od sebe. To je byznys.“

Eddie Alvarez vs Conor McGregor Eddie Alvarez si proti McGregorovi doslova ani neškrtl. | zdroj: Profimedia

„Podle některých zdrojů je výsledek ten, že by UFC byla ochotna Poireira nahradit Gaethjem (nebo dokonce jiným bojovníkem). Aby se tak stalo, musel by do toho McGregor chtít jít."

To by ale mohl být pro McGregora problém, protože v minulosti se Justin Gaethje netajil svými antipatiemi k McGregorovi a nebál se i peprnějších výrazů na jeho adresu. Spolu s tím, že má teď Justin Gaethje prohru z posledního zápasu s Khabibem Nurmagomedove, nebude pravděpodobně pro Conora takovým atraktivním soupeřem, jako Dustin Poirier.

„Pokud McGregor prohlásí, že bude bojovat pouze s Poirierem, bude muset UFC vyvinout více úsilí k vyjednání podmínek," myslí si Helwani.

Zároveň ale redaktor ESPN zůstává optimistický a myslí si, že se Dustin Poirier s UFC přece jen domluví: "Pokud však McGregor prohlásí, že je otevřený dalším možnostem, protože chce hlavně bojovat, tak to může být pro Poiriera problém. Sám si ale myslím, že se to vyřeší a duel 23. ledna bude. Jsou to jen dohady, které se můžou každou minutu změnit. Poirier si uvědomí, že je to moc velká příležitost na to, aby se vzdal a McGregor, takže podle mě se zápas uskuteční.“

Kde je tedy přesná pravda je těžké odhadnout. Pravdou je, že UFC ještě stále oficiálně neoznámilo, že by se na tomto duelu Conor s Dustinem dohodli. Ale na druhou stranu by bylo po tomto mediálním cirkusu, který v tuto dobu probíhá, a kterého je částečným strůjcem i prezident UFC Dana White, vůči Poireirovi hodně nefér hledat nového soupeře.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články