"Nevěděl jsem, že jsi dopoval!" Volkanovski připomněl Ortegovi před zápasem přešlap z minulosti

"Nevěděl jsem, že jsi dopoval!" Volkanovski připomněl Ortegovi před zápasem přešlap z minulosti Alexander Volkanovski a Brian Ortega si na staredownu nic nedarovali. | zdroj: Profimedia

Alexander Volkanovski svého budoucího soupeře Briana Ortegu doslova nenávidí. Povede se mu dnes v noci v jejich společném duelu podruhé obhájit šampionský pás?

Už za necelých dvacet čtyři hodin odstartuje v Las Vegas očekávaný velký turnaj UFC 266. Tomu bude vévodit titulový zápas mezi šampionem pérové váhy Alexanderem Volkanovskim a jeho vyzyvatelem Brianem Ortegou.

Australan Volkanovski, který dnes v noci nastoupí ke své druhé obhajobě, patří V UFC k velice výrazným postavám. V nejslavnější MMA organizaci na světě ještě neochutnal porážku (během své kariéry prohrál jednou jedinkrát) a v zápasech vyniká především skvělým postojem, tvrdými údery a hodně nepříjemnými kopy.

O šampionský pás obral v prosinci 2019 Maxe Hollowaye. S tím předvedl líbivou pětikolovou bitvu, po které ho bodoví rozhodčí vyhlásili jako jednoznačného vítěze. Trochu jiné to bylo při jejich odvetě, jenž se odehrála sedm měsíců po prvním duelu. V té měl totiž lehce navrch Holloway, ale kontroverzní verdikt rozhodčích přisoudil těsné bodové vítězství Volkanovskimu.

K dokončení trilogie ale poté nedošlo, protože si Volkanovski domluvil zápas právě s Ortegou, se kterým se měl utkat už v březnu na turnaji UFC 260, z čehož ale vinou Alexanderova pozitivního testu na covid-19 nakonec sešlo a jejich souboj byl odložen a následně naplánován na tento víkend.

Poprvé se tak v letošním roce Volkanovski s Ortegou potkali v rámci reality show The Ultimate Fighter, kde dělali kapitány dvěma týmům bojovníků, kteří se vzájemně v rámci play-off probojovávali až ke smlouvě s UFC. A už v tu dobu mezi nimi byla viditelná rivalita. Podle některých záběrů nešlo o nic hraného a oba borci si párkrát vjeli velice nepříjemně do vlasů.

Volkanovski dal několikrát najevo, že je mu Ortega silně nesympatický a vše vygradovalo na čtvrteční předzápasové konferenci, kde se Alexander se do svého příštího soupeře pustil kvůli pozitivnímu testu na zakázané látky. Ty byly u Briana odhaleny po jeho prvním zápase v UFC v němž porazil submisí Mika De La Torreho. Antidopingová agentura mu tak vítězství okemžitě odebrala a navrch mu přidala devítiměsíční distanc.

Co mě rozčiluje nejvíc, je neprofesionalita. Tvrdě makám celý život, obzvlášť v téhle kariéře. Díky tomu jsem získal šampionský pás," prohlásil Volkanovski. A on na to kašle, chodí pozdě na trénink a tak dál. Očividně taky před pár lety ukázal slabost, když dopoval. Sviňárny jako tohle mě unavují. Je to neprofesionální a já to nepodporuju."

Můžeme se tak těšit na pořádně vyhrocený zápas. Lehčím favoritem by měl být Volkanovski, jenž se veze na skvělé šňůře 19 výher v řadě a bude pravděpodobně hned od začátku hrozit velice nepříjemnými a tvrdými kombinacemi. Rozhodně nemůžeme ale odepisovat ani Ortegu, který ve své kariéře prohrál pouze s Hollowayem, a má skvělý ground and pound a grappling. Australskému šampionovi tak může nadělat nemalé problémy. Před posledním zápasem s Chan Sung Jungem navíc vyměnil tým a předvedl se ve skvělé formě.

Jak nakonec tento dlouho očekávaný duel dopadne se dozvíme už zítra v noci. Hlavní karta turnaje UFC 266 začíná v neděli ve 4 hodiny ráno, a kromě souboje Volkanovski vs. Ortega se můžeme těšit také na zápas držitelky titulu muší váhy Valentiny Shevchenko a její vyzyvatelky Lauren Murphy nebo na návrat Nicka Diaze a jeho střetnutí s Robbie Lawlerem.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články