Oblíbený švédský bojovník Gustafsson se v září v kleci neukáže, stopku mu vystavilo zranění

Oblíbený švédský bojovník Gustafsson se v září v kleci neukáže, stopku mu vystavilo zranění zdroj: Profimedia

Alexander Gustafsson bude muset svůj návrat do oktagonu odložit, kvůli zranění byl donucen odvolat zápas se Skotem Paulem Craigem.

První zářijový turnaj UFC přišel bohužel o jeden z hlavních taháků. Bývalý několikanásobný titulový vyzyvatel v polotěžké váze Alexander Gustafsson musel totiž kvůli blíže nespecifikovanému zranění zrušit zápas proti Paulu Craigovi. Podle serveru MMA Junkie není navíc jisté, zda organizace povolí odložení.

Švéd Gustafsson se pokoušel vybojovat titulový pás polotěžké divize hned třikrát, ale nakonec na této metě pokaždé ztroskotal (dvakrát podlehl Jonu Jonesovi a jednou Danielu Cormierovi). Po prohře s Anthony Smithem v jeho domovském hlavním městě Stockholmu navíc na čas ukončil kariéru, což mu ale vydrželo pouhý rok.

Loni v létě pak v návratovém zápase nastoupil poprvé v životě v těžké váze, kde však naprosto vyhořel a Fabriciu Werdumovi odklepal po pouhých dvou a půl minutách. Nyní tedy chtěl proti Craigovi chtěl především ukázat, že ještě není na odpis.

Skotský bojovník Craig, který se momentálně veze na vlně tří výher, je tak v nepříjemné situaci a je momentálně odkázán pouze na to, zda mu UFC povolí najít si nového soupeře a jestli bude vůbec někdo schopný za tak krátkou dobu takovou výzvu přijmout. Odpověď na tuto otázku se dozvíme nejspíš v následujících dnech.

Na turnaji UFC Fight Night 191, jenž je naplánovaný na 4. září, nás tak jako hlavní lákadlo čeká fight Angličana Darrena Tilla, který se bude snažit vítězstvím přiblížit k pozici vyzyvatele ve střední váze. Čeká ho ale těžká zkouška v podobě Dereka Brunsona. Ten březnovým vítězstvím nad talentovaným Kevinem Hollandem získal už čtvrtou výhru v řadě a působí, že je v hodně slušné formě.

Zdroje:  MMA Junkie , Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články