Ostuda a ztělesnění slabosti. Strickland prozradil, co si myslí o zápase Paula s Tysonem

Ostuda a ztělesnění slabosti. Strickland prozradil, co si myslí o zápase Paula s Tysonem Jake Paul a Mike Tyson | zdroj: Profimedia

Jestli Sean Strickland něco nemusí, jsou to nejrůznější influenceři, především Jake Paul. Dokonce se bojí, že pokud by ho potkal naživo, neudržel by se.

Když Jake Paul před několika dny oznámil, že bude v červnu boxovat s Mikem Tysonem, liboval si, že se bude jednat o největší zápas století. Mezi fanoušky i profíky ale zpráva vyvolala rozporuplné reakce. Aby také ne, vždyť legendě bude v létě už 58 let.

Nyní se k věci vyjádřil také bývalý šampion střední váhy Sean Strickland, který je známý tím, že si nebere servítky. "Jakeu Paule, jsi ostudou mužů. Jsi ztělesněním slabosti, jsi naprostá spodina. Fakt, že vůbec máš nějaký prostor na veřejnosti nebo cokoliv takového, je urážkou společnosti," prohlásil v rozhovoru se Schmoem.

Následně poslal Paulovi varování: "Opravdu jsem z tebe znechucený, a jestli tě někdy v životě potkám, tak doufám, že se udržím a nepůjdu do vězení." Boxer-youtuber se ho přitom ještě nedávno snažil vyhecovat ke společnému sparringu. Stalo se tak v návaznosti na aféru, kdy se Strickland v kleci snažil knockoutovat streamera Sneaka, který měl nejspíš boxerky poprvé na rukou.

Vážné psychické problémy

Strickland často zmiňuje, že aby nikomu neublížil, raději se lidí straní a tráví čas většinou jen v tělocvičně a doma. Jeho poslední výlevy na sociální síti X opět ukázaly, že opravdu svádí boj sám se sebou. Dokonce přiznal, že ho hlasy v hlavě nabádají k ne úplně rozumným věcem.

Následovalo video, ve kterém detailněji popsal, čím prochází. 

"Celý týden jsem byl v p***li, na Twitteru jsem vypisoval šílený kraviny, bláznil jsem. Vzbudil jsem se a řekl svý holce – Bejby, cítím, že jsem pro lidi nebezpečný. Nemám pocit, že bych měl běhat po světě. A to si myslím, že mám všechno, jsem bohatý, slavný. Mám sakra všechno, co jsem kdy chtěl a stejně mi není psychicky dobře. Mám stavy, kdy bych nejradši všechno spálil, abych neměl nic a mohl si všechno vylít na lidech.

Je to divné, ale cítím, že jste jako moje rodina. Sdílel jsem s váma nějaký s**ky a vy zase se mnou. Cítím se se svými fanoušky víc propojený víc než většina lidí, protože jsme toho spolu spoustu prošli. Mám všechno, co jsem kdy chtěl, a stejně pořád bojuju s duševním zdravím. Moje paměť je tak krátká, že když začínám týden, tak si říkám, že jakmile se přes něj dostanu, že to bylo fakt těžké období. Ale když se pak nad tím fakt zamyslím, tak se mi to stává každý měsíc několikrát.

Ani nevím, proč vám to říkám, prostě procházím nějakými problémy. Jsem v pořádku a budu v pohodě. Teď si půjdu zatrénovat, budu se snažit ublížit všem svým kamarádům a všichni démoni zmizí. Jen chci, abyste věděli, že i když mám všechno, co jsem si kdy mohl přát, tak mám stejně pořád problémy. Takže čímkoliv si teď procházíte, doufám, že se budete všichni cítit líp. Běžte do tělocvičny, zatrénujte si. Přeju vám všem to nejlepší."

Dalo by se říct, že bojové sporty zachránily Stricklandovi život (a možná nejen jemu). Je dobře, že o svých problémech veřejně mluví a může tak inspirovat lidi v podobné životní situaci, aby třeba zkusili také zajít někam na trénink (i když psycholog by byl možná lepší). Kariéra bojovníka ale není věčná, takže je otázka, co se Seanem bude pak. Navíc hrozí, že nebude chtít pověsit rukavice na hřebík ani ve chvíli, kdy se mu přestane dařit a série těžkých knockoutů, jak to občas vídáme u jiných fighterů, by nejspíš hlasy démonů v jeho hlavě ještě zesílila. Teď má ale nejspíš ještě pár let na vrcholu, takže se snad zatím není čeho obávat.

Zdroje:  The Schmo , Sean Strickland – Twitter

Nejnovější články