Překvapení! UFC přetáhlo od konkurence jednu z nejlepších bojovnic, přivítá ji tam exšampionka

Překvapení! UFC přetáhlo od konkurence jednu z nejlepších bojovnic, přivítá ji tam exšampionka Kayla Harrison vs. Cindy Dandois | zdroj: Getty Images

Dana White se pochlubil novou akvizicí. V nejslavnější organizaci ji uvidíme už v dubnu, oznámena byla i soupeřka.

V poslední době byl trend spíš opačný a organizaci PFL se podařilo UFC vyfouknout hned několik velkých ryb v čele s Fracisem Ngannouem a Cédricem Doumbém. MMA gigant ale nedávno ulovil unikátního Michaela Page a teď Dana White ohlásil ještě nečekanější překvapení. Domluvil se totiž s Kaylou Harrison, která je považována za jednu z nejlepších bojovnic současnosti. Představí se už na UFC 300, nejočekávanějším turnaji letošního roku.

Jako první odhalil White jméno soupeřky. "Holly Holm, která byla v roce 2022 uvedena do boxerské síně slávy. V historii bantamové divize se dělí o čtvrtou příčku v počtu výher, je šestá v počtu natrefovaných signifikantních úderů a má čtvrtou nejlepší obranu proti takedownům – 78 procent. Je to jedna z největších drsňaček, které kdy v bojových sportech bojovaly. Bojovala se všemi nejtvrdšími ženami v boxu i v MMA..."

Aby následně dodal: "Až na jednu. Holly vyzve jedinou osobu v dějinách UFC, která dokázala dvakrát po sobě vyhrát zlatou olympijskou medaili v judu. UFC oficiálně podepsalo Kaylu Harrison, která to má 16-1 s 12 ukončeními. Její takedowny a ground and pound jsou tvrdé a tohle bude poprvé, co nastoupí v bantamové váze."

33letá Američanka započala tažení v MMA v roce 2018 a doslova drtila jednu soupeřku za druhou. Zaváhala až předloni ve finále PFL, kde ji po pěti kolech na body zdolala Larissa Pacheco. Ačkoliv si ale v sílící organizaci přišla na dobré peníze, už v minulosti se nechala slyšet, že přemýšlí o změně. Ta bohužel nadešla zrovna ve chvíli, kdy PFL koupilo Bellator a začalo se mluvit o souboji Harrison versus Cyborg.

Další zajímavou věcí je váhová kategorie. Kayla totiž bude muset shodit do limitu 61,2 kg (+0,5 kg tolerance u netitulových zápasů). V PFL přitom zápasila v divizi do 65,7 kilogramů a už to jí dávalo dost zabrat. Třeba Martina Jindrová, která se tam s ní předloni v semifinále potkala, nám v podcastu vyprávěla, že působí opravdu hodně obrovská. Sama Američanka si ale uvědomuje, že bude muset najet na jiný jídelníček a zredukovat svaly, jinak se do limitu nemá šanci vejít. Jak se jí to povede, uvidíme už v dubnu.

Startovka UFC 300 zatím vypadá následovně:

Justin Gaethje vs. Max Holloway

Weili Zhang vs. Yan Xianonan

Charles Oliveira vs. Arman Tsarukyan

Jiří Procházka vs. Aleksandar Rakič

Holly Holm vs. Kayla Harrison

Aljamain Sterling vs. Calvin Kattar

Deiveson Figueiredo vs. Cody Garbrandt

Jim Miller vs. Bobby Green

Bo Nickal vs. Cody Brundage 

Zdroje:  Dana White - Twitter

Nejnovější články