Šampion Blachowicz se vyjádřil k zaujatosti komentátorů ESPN i k odvetě s Adesanyou

Šampion Blachowicz se vyjádřil k zaujatosti komentátorů ESPN i k odvetě s Adesanyou Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz. | zdroj: Getty Images

Šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz řekl, co si myslí o neobjektivním komentování Daniela Cormiera a Joea Rogana.

Od obřího turnaje UFC 259 už uběhl více než týden, ale diskuse okolo hlavního titulového zápasu v polotěžké váze ještě neuhasly. Jedním z témat je práce komentátorů ESPN Joea Rogana a Daniela Cormiera, kteří podle mnohých během duelu nebyli objektivní a přehnaně chválili vyzyvatele Israele Adesanyu, který na šampiona Jana Blachowiczove nestačil a na body prohrál.

Celá situace zašla až do fáze, kdy rozzlobení fanoušci začali osočovat komentátory na sociálních sítích. Jeden z nich napsal na twitterový účet Cormiera konfrontující dotaz, ve kterém po bývalém držiteli titulu polotěžké a těžké váhy požadoval vyjádření k jeho a k Roganově zaujatosti. DC ve své odpovědi vše popřel.

„Právě jsem na to znovu koukal,“ napsal Cormier. „A vůbec nesouhlasím. Mluvil jsem i o Janovi a o jeho úspěšných chvílích. Před začátkem pátého kola jsem měl skóre zápasu 2-2 a po dalším shlédnutí to cítím stejně. Nic se nezměnilo. A mimochodem, Jan se chytal na hodně Izzyho fejků a náznaků, ale ten toho nevyužil."

Pravdou však je, že stížností na to, že Cormier s Roganem více nadržovali Adesanyovi, je po internetu víc než dost a o tomto problému se dozvěděl dokonce i Blachowicz, kterému to hlásili jeho známí. Hlavu si z toho ale dělat nechce a ani necítí jakoukoliv zášť. On sám si totiž především užívá skvělý pocit z dalšího vítězství a ze své první obhajoby v kariéře.

„Oni mě v boji nevidí, vidí jenom Israele,“ řekl Blachowicz pro server MMA Fighting. „Možná je to proto, že jsou s ním kamarádi. Ale co s tím můžu dělat? Nic. Stejně to pro mě není žádný problém. Je pravda, že jsem ten zápas ještě neviděl, ale je mi to opravdu jedno. DC dělá to, co dělá a on s tím musí žít, ne já. Já jsem šťastný. Obhájil jsem pás a jsem stále šampion. Může se stát cokoliv, ale tohle se nezmění.“

O Adesanyovi, který schytal první prohru svojí kariéry, se začalo mluvit také v souvislosti s možnou odvetou a jeho potencionálním budoucím návratem do polotěžké váhy. S tím Blachowicz nemá problém a je tomu otevřený. Zároveň si však myslí, že by měl Israel před druhým titulovým zápasem porazit ještě nějakého jiného bojovníka.

„Myslím, že kdyby se Adesanya vrátil do naší divize anebo by v této divizi zůstal, tak by samozřejmě mohla v budoucnu být i odveta,“ domnívá se Blachowicz. „Ale nejdříve by musel vyhrát nad někým z top desítky a až potom by byla možná odveta. Samozřejmě, že má všechno pro to, aby mohl v této divizi zůstat,“ pochválil zároveň svého soupeře.

Uvidíme tedy, jestli se v budoucnu ještě utkají, protože nejlepší pětka polotěžké váhy je hodně nabitá a na Janka už si brousí zuby další bojovníci včetně Jiřího Procházky. Adesanya navíc bude muset s největší pravděpodobností nejdříve obhajovat šampionský pás ve střední váze, protože i zde je už několik netrpělivých čekatelů. Blachowicz po potřebném odpočinku nejspíš nastoupí do obhajoby proti Gloveru Teixeirovi, kterému pozici vyzyvatele přislíbil už i šéf UFC Dana White.



 

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články